Το 2ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας επιστρέφει από 18 έως 24 Νοεμβρίου

Το 2ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας επιστρέφει από 18 έως 24 Νοεμβρίου

Το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας επανέρχεται δυναμικά, ακόμα πιο πλούσιο, πιο ενδιαφέρον και πιο διευρυμένο, με μια διοργάνωση-γιορτή για όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους και με στόχο να προσφέρει διασκέδαση, δημιουργικότητα, επικοινωνία, συλλογικότητα και εκπαίδευση.

Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από 18 έως 24 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στον κινηματογράφο «Δαναό», με εκπαιδευτικές προβολές (18-22 Νοεμβρίου) και με ένα πρωτότυπο και απολαυστικό κινηματογραφικό πρόγραμμα για όλους (22-24 Νοεμβρίου).

Την αυλαία του Φεστιβάλ ανοίγει η ταινία «Μπίντι» («Binti») της Φρεντερίκε Μίγκομ την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, με μια ιδιαίτερη, «εκτός έδρας» κινηματογραφική πρεμιέρα, την οποία το φεστιβάλ μοιράζεται με το Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη. Εκτός από την πρεμιέρα, τα παιδιά του Χωριού θα παρακολουθήσουν και τις υπόλοιπες προβολές και δραστηριότητες του φεστιβάλ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στον Δαναό, και οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν από κοντά περισσότερα για το έργο των Παιδικών Χωριών SOS και πώς μπορούν να συμβάλλουν σε αυτό.

«Κάνοντας την πρεμιέρα μας στο Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη και φιλοξενώντας μαθητές από τους Αρκιούς και τα Πράμαντα Ιωαννίνων, τονίζουμε την επιλογή μας να γίνει το παιδικό περιεχόμενο και η εμπειρία του φεστιβάλ, προσβάσιμα σε όσο περισσότερα παιδιά είναι δυνατόν» υπογραμμίζει η πρόεδρος του φεστιβάλ, Αμάντα Λιβανού.

Στην δεύτερή του διοργάνωση, το φεστιβάλ παρουσιάζει ένα γεμάτο κινηματογραφικό πρόγραμμα με ταινίες για όλες τις ηλικίες: επιλεγμένα κινούμενα σχέδια για παιδιά έως 3 ετών, ταινίες μικρής διάρκειας χωρίς διαλόγους ή με ζωντανή μεταγλώττιση επί σκηνής για παιδιά έως 8 ετών, ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους για παιδιά που αισθάνονται «μεγάλα», ένα ειδικά επιλεγμένο πρόγραμμα για εφήβους, εκπαιδευτικές δράσεις και εργαστήρια, αλλά και δύο πρωτότυπες δράσεις: το «Crybaby Matinee» και το «Baby & Me».

«Φέτος, εκτός των άλλων, παρουσιάζουμε και ένα τολμηρό πρόγραμμα για παιδιά από 13 ετών, προτρέποντας τους γονείς των εφήβων να το παρακολουθήσουν μαζί με τα παιδιά τους. Το πρόγραμμα Teen Spirit μιλάει στη γλώσσα των νέων, θίγοντας θέματα που δεν συζητιούνται εύκολα στο οικογενειακό τραπέζι», σημειώνει η διευθύντρια του Φεστιβάλ Καλλιόπη Χαραλάμπους-Κριέφ.

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου από τα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και του κινηματογράφου «Δαναός», καθώς κι απ’ όλα τα καταστήματα Public.

Δείτε το trailer του Φεστιβάλ σε σκηνοθεσία Μπάμπη Μακρίδη 

https://vimeo.com/36848849

Περισσότερες πληροφορίες στο https://athicff.com/

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter