Το « 4ο Κροκόδειλος Trail” ακονίζει τα… δόντια του!

Το « 4ο Κροκόδειλος Trail” ακονίζει τα… δόντια του!

Το «Κροκόδειλος Trail” ακονίζει… τα δόντια του και μπαίνει στην τελική ευθεία. Πρόκειται για μια εξαιρετική διοργάνωση από το τo Σωματείο Δρομέων Παλαιοχώρας «Παλαιόχωρα Trail Running Team».

Ένας αγώνας  ορεινού τρεξίματος που χρόνο με το χρόνο «κερδίζει» όλο και περισσότερους φίλους και αφήνει το στίγμα του στο δρομικό καλεντάρι.

Ο 4ος ορεινός αγώνας «Κροκόδειλος Trail» φέτος θα διεξαχθεί στις 6 Μαρτίου. Οι εγγραφές έχουν ήδη ανοίξει και οι προετοιμασίες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Πέραν του κλασικού αγώνα των 20,5 χλμ., φέτος όπως ενημερώνουν οι διοργανωτές: «… προχωρήσαμε και στην προσθήκη ομαδικού αγώνα σκυτάλης ή team relay όπως λέμε εδώ στην Παλαιόχωρα. Ο αγώνας σκυτάλης θα γίνει σε ομάδες των 2 ατόμων, εκ των οποίων ο πρώτος αγωνιζόμενος θα τρέξει τα πρώτα 10 χλμ. (μέχρι τον σταθμό Γιαλυσκάρι), και ο δεύτερος θα συνεχίσει από εκεί μέχρι τον τερματισμό, τα υπολειπόμενα 10,5 χλμ.

Παράλληλα, όπως κάθε χρόνο θα διεξαχθεί και το “Κροκοδειλάκι”, για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου (εγγραφές στα σχολεία την τελευταία εβδομάδα πριν τον αγώνα).

Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα μπείτε ΕΔΩ

Στόχοι του σωματείου και των διοργανώσεών του αποτελούν:

-Η ανάπτυξη του αθλητικού/εναλλακτικού τουρισμού αναψυχής ,ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της  χειμερινής περιόδου.

-Η μεταλαμπάδευση των αθλητικών αξιών και του «ευ αγωνίζεσθαι » στις μικρές ηλικίες, μέσω της  συμμετοχή παιδιών  σε αντίστοιχους  εισαγωγικούς  αγώνες.

-Η ανάδειξη και προστασία του φυσικού κάλλους της ευρύτερης  περιοχής(Στον «Κροκόδειλο trail το μεγαλύτερο τμήμα της διαδρομής είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα “NATURA 2000” http://www.ecovalue-crete.eu/el/sites/gr4340005 ).

H ονομασία του αγώνα ως «Κροκόδειλος Trail» αποδίδεται τόσο στη μορφή του ακρωτηρίου που υπάρχει ανατολικά της Παλαιοχώρας Χανίων και μοιάζει με έναν γιγάντιο πετρωμένο κροκόδειλο  που κολυμπά, έχει όμως και μεταφορική έννοια καθώς  το προφίλ της διαδρομής έχει 4 πολύ κοφτερά «δόντια», όμοια με εκείνα του συγκεκριμένου ζώου και επίσης λόγω του γεγονότος ότι το terrain  της διαδρομής κρύβει πολλές κοφτερές πέτρες, σαν δόντια. Ο «Κροκόδειλος» της Παλαιοχώρας είναι εντελώς ακίνητος και εξημερωμένος και περιμένει τους επισκέπτες της περιοχής να ανακαλύψουν τις ομορφιές του.

Ο αγώνας αναπτύσσεται στη Νοτιοδυτική Κρήτη, πάνω στον άξονα  Σούγια-Αρχαία Λισσός-Λύχνου Λάκκος-παραλία Αμμουτσάκι-παραλία Γυαλισκάρι (ως εδώ  πάνω στο ίχνος του διεθνούς μονοπατιού Ε4 που ενώνει τη Σούγια με την Παλαιόχωρα)-φαράγγι Ανύδρων-Προφήτης Ηλίας Ανύδρων-Παπούρι-Κερατιδές-Μύλος-Βίγλες-Παλαιόχωρα. Η συνολική απόσταση  του αγώνα είναι 20,5 χλμ  και η θετική υψομετρική διαφορά +1.200 μέτρα. Παράλληλα την ίδια ημέρα θα διεξαχθεί αγώνας 1.500 μέτρων σε μικτή διαδρομή-έκπληξη για μαθητές  Δημοτικών  και Γυμνασίων.

Ο αγώνας διεξάγεται  παράλληλα με τις εκδηλώσεις του τριημέρου των Αποκριών/ Καθαρής Δευτέρας  που παραδοσιακά λαμβάνουν χώρα στην Παλαιόχωρα ,οι οποίες όμως λόγω των υγειονομικών περιορισμών δεν  γνωρίσουμε ακόμα αν θα λάβουν χώρα φέτος. Υπό συνθήκες κανονικότητας, οι εκδηλώσεις ξεκινάνε το απόγευμα του Σάββατου  με την παρέλαση των αρμάτων και του Βασιλιά Καρνάβαλου. Την Κυριακή πρωί  διεξάγεται  ο Κροκόδειλος trail ενώ το  απόγευμα θα πραγματοποιηθεί το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου. Την Καθαρά Δευτέρα γιορτάζουμε τα κούλουμα και το πέταγμα του χαρταετού στις πολυάριθμες  παραλίες.

Σας περιμένουμε να περάσουμε ένα αξέχαστο τριήμερο στην όμορφη Παλαιόχωρα Χανίων με πολύ κέφι, χορό, άθληση, ξεγνοιασιά και διασκέδαση.

Ακολουθεί ο κανονισμός του Αγώνα, η τήρηση του οποίου εγγυάται την εύρυθμη λειτουργία του και την ασφάλεια των συμμετεχόντων αθλητών.

Πηγή: runnfun.gr

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter