Το 8ο Thessaloniki Pride «γράφει Ιστορία» (εικόνες)

Το 8ο Thessaloniki Pride «γράφει Ιστορία» (εικόνες)

Σε εξέλιξη είναι εδώ και λίγη ώρα η παρέλαση του 8ου Thessaloniki Pride από τον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη.

Πλήθος κόσμου συμμετέχει στην παρέλαση κρατώντας πολύχρωμες σημαίες, σφυρίχτρες και έχοντας ζωγραφισμένα πολύχρωμα τα σώματά τους.

Οι εκδηλώσεις του 8ου Thessaloniki Pride το οποίο φέτος έχει σύνθημα «Γράφουμε Ιστορία», ξεκίνησαν την περασμένη την περασμένη Τρίτη και ολοκληρώνονται σήμερα.

H πορεία υπερηφάνειας ξεκίνησε από τον Λευκό Πύργο και θα κινηθεί στις οδούς Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή, Βενιζέλου και Λεωφόρο Νίκης.

Μετά την παρέλαση θα ακολουθήσει συναυλία δίπλα στον φωταγωγημένο στα χρώματα του ουράνιου τόξου Λευκό Πύργο

Να σημειωθεί πως το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας τιμά την επέτειο των 50 χρόνων από την εξέγερση του Stonewall. Πενήντα χρόνια πριν, η LGBTI κοινότητα αντιστάθηκε. Το βράδυ της 28ης Ιουνίου 1969 οι θαμώνες του γκέι μπαρ Stonewall Inn στη Νέα Υόρκη πήραν τις ζωές τους στα χέρια τους και απάντησαν στην αστυνομική βία. Το γεγονός αυτό σήμανε την έναρξη του LGBTI κινήματος, ενός παγκόσμιου κινήματος που επηρέασε την παγκόσμια πορεία της ιστορίας και τοποθετήθηκε δίπλα στα άλλα παγκόσμια κινήματα, όπως της γυναικείας χειραφέτησης, της φυλετικής ισότητας κ.ά.

Έτσι τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ Κοινότητας την επέτειο αυτή και στη Θεσσαλονίκη γεμίζοντας τους δρόμους της πόλης με αγάπη, κάνοντας τον δημόσιο χώρο πιο ανεκτικό στην έκφραση της σεξουαλικότητας, μετατρέποντας την πόλη από αφιλόξενη και φοβική, σε προορισμό διεθνούς βεληνεκούς που καλωσορίζει κάθε διαφορετικότητα, αφού του χρόνου η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται να υποδεχθεί και το Europride.

Πηγή: thestival.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter