«Το αεροπλάνο έκανε βουτιά»: Συγκλονιστική μαρτυρία για την πτήση θρίλερ με έναν νεκρό (Photos)

«Το αεροπλάνο έκανε βουτιά»: Συγκλονιστική μαρτυρία για την πτήση θρίλερ με έναν νεκρό (Photos)

Ένας νεκρός και 30 τραυματίες είναι ο απολογισμός της πτήσης θρίλερ της Singapore Airlines που έπεσε σε αναταράξεις όταν εκτελούσε το δρομολόγιο Λονδίνο-Σιγκαπούρη. Την ίδια στιγμή σοκάρουν οι μαρτυρίες των επιβατών.

Η Singapore Airlines επιβεβαίωσε το περιστατικό σε ανακοίνωσή της ωστόσο δεν διευκρίνισε σε ποιο σημείο της διαδρομής συνέβησαν οι τραυματισμοί και ο θάνατος. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή μέσα αναφέρουν ότι αυτό συνέβη ενώ πετούσε στην περιοχή της Μιανμάρ και συγκεκριμένα σύμφωνα με τη βρετανική Μetro ενώ πετούσε πάνω από τα παράλια της χώρας.

«Πολύ δραματική βουτιά»

Ενας επιβάτης που μίλησε στο Reuters δήλωσε ότι οι αναταράξεις είχαν σαν αποτέλεσμα όσοι δεν φορούσαν ζώνες ασφαλείας να χτυπήσουν στο ταβάνι της καμπίνας.

«Ξαφνικά το αεροσκάφος άρχισε να παίρνει κλίση και υπήρξαν αναταράξεις, οπότε άρχισα να προετοιμάζομαι για το τι θα συνέβαινε, και πολύ ξαφνικά υπήρξε μια πολύ δραματική βουτιά, οπότε όλοι όσοι κάθονταν και δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας εκτοξεύτηκαν αμέσως στο ταβάνι», δήλωσε στο Reuters ο Dzafran Azmir, ένας 28χρονος φοιτητής που επέβαινε στην πτήση.
«Κάποιοι χτύπησαν το κεφάλι τους στο ταβάνι, στα ντουλάπια αποσκευών και τα βαθούλωσαν, χτύπησαν στα σημεία όπου βρίσκονται τα φώτα και οι μάσκες και τα έσπασαν», είπε.

Το reuters σημειώνει ότι το περιστατικό συνέβη καθώς το αεροπλάνο ολοκλήρωσε τη διέλευση από τη θάλασσα Ανταμάν και πλησίαζε στην Ταϊλάνδη, επικαλούμενο τα δεδομένα του FlightRadar 24. Οι εφαρμογές παρακολούθησης πτήσεων φέρονται να έχουν καταγράψει μια βουτιά του αεροσκάφους κατά 6.000 πόδια, από τα 37.000 πόδια στα 31.000 πόδια σε περίπου τρία λεπτά.

Το αεροσκάφος τελικά έκανε αναγκαστική προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Ταϊλάνδης Μπανγκόγκ όπου δεκάδες ασθενοφόρα περίμεναν στον αεροδιάδρομο για να παραλάβουν τους τραυματίες ενώ σύμφωνα με αναφορές σε ξένα μέσα ιατρικό προσωπικό μπήκε στο εσωτερικό του αεροσκάφους για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες.

Η ανακοίνωση της Singapore Airlines:

«Η πτήση #SQ321 της Singapore Airlines, που εκτελούσε δρομολόγιο από Λονδίνο (Heathrow) προς Σιγκαπούρη στις 20 Μαΐου 2024, παρουσίασε σοβαρές αναταράξεις κατά τη διαδρομή. Το αεροσκάφος εκτράπηκε προς Μπανγκόκ και προσγειώθηκε στις 15:45 τοπική ώρα στις 21 Μαΐου 2024.

Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχουν τραυματίες και ένας νεκρός στο Boeing 777-300ER.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 211επιβάτες και 18 μέλη του πληρώματος.

Η Singapore Airlines εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού.

Προτεραιότητά μας είναι να παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια σε όλους τους επιβάτες και το πλήρωμα που επέβαιναν στο αεροσκάφος.

Συνεργαζόμαστε με τις τοπικές αρχές στην Ταϊλάνδη για την παροχή της απαραίτητης ιατρικής βοήθειας και στέλνουμε μια ομάδα στην Μπανγκόκ για να παράσχει οποιαδήποτε πρόσθετη βοήθεια χρειαστεί».

Δείτε επίσης:

Πανικός στον αέρα: Ένας νεκρός και 30 τραυματίες από αναταράξεις σε πτήση Λονδίνο – Σιγκαπούρη (Photos)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter