Το αεροσκάφος της Ryanair έφτασε με τα πολλά στη Λιθουανία

Το αεροσκάφος της Ryanair έφτασε με τα πολλά στη Λιθουανία

Το αεροσκάφος της Ryanair που αναγκάστηκε νωρίτερα σήμερα να προσγειωθεί στο Μινσκ της Λευκορωσίας, προσγειώθηκε απόψε στο αεροδρόμιο του Βίλνιους, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο FlightRadar που παρακολουθεί τις πτήσεις της πολιτικής αεροπορίας.

Στόχος της πρωτοφανούς αυτής επέμβασης των λευκορωσικών αρχών ήταν η σύλληψη του Ρόμαν Προτάσεβιτς, ακτιβιστή – μπλόγκερ και επικριτή του καθεστώτος του προέδρου Λουκασένκο.

Το αεροπλάνο της Ryanair που εκτελούσε την πτήση Αθήνα – Βίλνιους, αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο Μινσκ μετά την παρενόχληση πολεμικού αεροκάφους της Λευκορωσίας. Η εταιρεία Ryanair ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση FR4978 και νωρίτερα αναγκάστηκε να προσγειωθεί στη Λευκορωσία, έφτασε με ασφάλεια στο Βίλνιους, την πρωτεύουσα της Λιθουανίας.

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο Βίλνιους στις 21.25 (ώρα Ελλάδας).

Νωρίτερα, η ιρλανδική εταιρεία ανέφερε ότι δεν βρέθηκε τίποτα το ανησυχητικό στην έρευνα που έγινε στο αεροσκάφος αφού ενημερώθηκε για μια πιθανή απειλή για την ασφάλειά του από τον υπηρεσία ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας της Λευκορωσίας και δόθηκαν οδηγίες να κατευθυνθεί στο Μινσκ.

Ανάμεσα στους 170 επιβάτες του αεροπλάνου είναι και 11 Έλληνες.

Λιθουανία: Να απαγορευτούν οι πτήσεις πάνω από τη Λευκορωσία

 

Η Λιθουανία κάλεσε απόψε τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμφωνήσουν από κοινού να αποφεύγουν οι αεροπορικές εταιρείες τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας, αφού ένα αεροσκάφος της Ryanair που κατευθυνόταν στο Βίλνιους αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο Μινσκ και ένας αντιφρονών Λευκορώσος δημοσιογράφος συνελήφθη.

Η πρόταση για την κοινή διακήρυξη θα συζητηθεί στην αυριανή σύνοδο κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών. Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, θα ζητηθεί επίσης να αναγνωριστεί το επεισόδιο αυτό ως παραβίαση των κανόνων του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).

Η Λιθουανία ζήτησε εξάλλου από τις άλλες χώρες μέλη της ΕΕ να καλέσουν τους πρεσβευτές της Λευκορωσίας και να διαμαρτυρηθούν επειδή χρησιμοποιήθηκε ένα μαχητικό αεροσκάφος για να εκτραπεί μια πολιτική πτήση. «Πρόκειται για βάναυση προσβολή απέναντι σε όλη την ΕΕ», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο υπουργός Εξωτερικών Γκαμπριέλιους Λαντσμπέργκις.

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για την ενέργεια της Λευκορωσίας

Στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής θα θέσει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ «το ζήτημα της αναγκαστικής προσγείωσης της πτήσης της Ryanair στο Μινσκ», όπως αναφέρει ο εκπρόσωπός του, Μπάρεντ Λέιντς και προσθέτει ότι «οι συνέπειες και οι πιθανές κυρώσεις θα συζητηθούν με την ευκαιρία αυτή».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter