Το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου τοποθετήθηκε στο κέντρο της Αθήνας (Photos)

Το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου τοποθετήθηκε τελικά στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Όλγας και Αμαλίας.

Πρόκειται για τον έφιππο αδριάντα του μεγάλου Μακεδόνα στρατηλάτη, το οποίο έχει φιλοτεχνήσει ο γλύπτης Γιάννης Παππάς το 1974. Το άγαλμα αγοράστηκε το 1993 από το υπουργείο Πολιτισμού. Λίγα χρόνια αργότερα, το 2001, το υπουργείο το παραχώρησε στον Δήμο Αθηναίων που έψαχνε χρόνια και χρόνια για το …κατάλληλο σημείο τοποθέτησής του. 

Στο μεταξύ ο Μ. Αλέξανδρος έστεκε δίπλα στο χώρο όπου υπήρξε το εργαστήριο του καλλιτέχνη στην περιοχή του Ζωγράφου(κληροδοτήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη).

Διαβάστε επίσης: Ο Μεγαλέξανδρος σταμάτησε στην Αθήνα - Την Παρασκευή τα «αποκαλυπτήρια» του αγάλματος

Τώρα το άγαλμα τοποθετήθηκε απέναντι από το άγαλμα του Λόρδου Βύρωνα, σε ειδική βάση που είχε φτιαχτεί για αυτόν τον λόγο. Παρών στις εργασίες ήταν ο αντιδήμαρχος Αθήνας, Γιώργος Αποστολόπουλος.

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια θα γίνουν την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.