Το αίμα ούτε σβήνεται, ούτε ξεγράφεται

Το αίμα ούτε σβήνεται, ούτε ξεγράφεται

Το φως νίκησε το σκοτάδι. Η συλλογική μνήμη και η αλληλεγγύη στις οικογένειες των θυμάτων που ψάχνουν δικαίωση κέρδισε την επιχειρούμενη συγκάλυψη των ευθυνών. Οι φοιτητές πήραν μπογιά, χθες και ξαναέγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων των Τεμπών μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, τα οποία επιμελώς είχαν σβήσει κάποιοι μερικές ώρες πριν. Όχι πάντως ο Χάρης Δούκας και ο δήμος Αθηναίων, όπως αρκετά ΜΜΕ έσπευσαν να ενημερώσουν τους αναγνώστες τους.

*** Είχαν κάνει ρεπορτάζ και «χρέωσαν» στον νέο δήμαρχο Αθηναίων την απόφαση να σβηστούν τα ονόματα των θυμάτων που έγραψαν οι διαδηλωτές στη μεγάλη συγκέντρωση της Τετάρτης; Όχι, απλά ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να στρέψουν τα «βέλη» τους στον άνθρωπο που εκτόπισε τον Κώστα Μπακογιάννη από τον πρώτο δημαρχικό θώκο της χώρας, καθώς την εντολή έδωσε ο Φρούραρχος της Βουλής. Το σύστημα δεν έχει χωνέψει ακόμα την ήττα του ανιψιού του Κυριάκου και γιου της Ντόρας και έτσι τα έβαλε με τον Χάρη Δούκα, όπως θα συνεχίσει να κάνει και στο μέλλον όποτε και όπως μπορεί. Το σύστημα έχει αρκετούς «στρατιώτες» στη… φαρέτρα του κι άλλους τόσους επίδοξους που επιθυμούν να ενταχθούν.

*** Ο ίδιος ο Χάρης Δούκας απαντώντας με τον καλύτερο τρόπο στη «λάσπη» που δέχθηκε, έκανε γνωστό ότι θα εισηγηθεί τη δημιουργία μνημείο, ώστε κανείς να μην ξεχάσει την κρατική αυτή δολοφονία.

*** Έφτασε, έστω και μισή, η δικογραφία για τα Τέμπη στη Βουλή. Σε αυτή υπάρχει κατάθεση που «καίει» τον Κώστα Καραμανλή, καθώς γίνεται γνωστό ότι είχε ενημερωθεί για την τραγική κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου. Το λογικό θα ήταν να κληθεί ο συγκεκριμένος μάρτυρας, ενώ επιβάλλει στην ουσία το ίδιο και σε ό,τι αφορά στον πρόεδρο των μηχανοδηγών, Κώστα Γενιδούνια. Αντ’ αυτού, όμως, η κυβερνητική πλειοψηφία της Εξεταστικής Επιτροπής θεωρεί ότι ο όγκος της δικογραφίας, περίπου 1.000 σελίδων, μπορεί να διαχειριστεί από τα μέλη στον προαπαιτούμενο χρόνο και δεν δίνει ούτε μέρα επιπλέον εργασιών. Μέχρι τις 8 Μαρτίου πρέπει τα κόμματα να έχουν καταθέσει τα πορίσματά τους. Αυτό της ΝΔ ξέρουμε όλοι τι θα λέει…

*** Απ’ όπου κι αν την πιάσεις η υπόθεση βρωμάει και ζέχνει. Η ΕΥΠ δεν μπόρεσε να κάνει ανάκτηση των βίντεο, ώστε να γίνει γνωστό επίσημα τι είχε φορτωθεί στο εμπορικό τρένο, αλλά όταν ο ανακριτής ζήτησε να πάνε οι σκληροί δίσκοι στον Καναδά, σε εταιρεία που κάνει αυτό ακριβώς, η Εισαγγελία απάντησε πως με αυτόν τον τρόπο θα αργήσει η διαδικασία. Έτσι, η δίκη θα πραγματοποιηθεί χωρίς να γνωρίζουμε τι ακριβώς μετέφερε το εν λόγω τρένο. Απλά θα κάνουμε εικασίες και θα λέμε αυτά που λέει όλη η χώρα, χωρίς όμως να έχουμε αποδείξεις.

*** Επίσης ο Γεραπετρίτης, ο οποίος έλεγε ότι λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση κάνοντας μαθήματα δημοσιογραφίας σε δημοσιογράφο, απαγόρευσε σε πραγματογνώμονες ευρωπαϊκής επιτροπής να βοηθήσουν στη διερεύνηση του δυστυχήματος, λέγοντάς τους «μην ασχολείστε, αυτή είναι δική μας εσωτερική υπόθεση».

*** Η Μαρία Καρυστιανού δήλωσε, επίσης, πως ο Κώστας Αγοραστός της απάντησε εγγράφως σχετικά με το «μπάζωμα» στο «σημείο μηδέν» των Τεμπών πως ο ίδιος ακολουθούσε εντολές από υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Τριαντόπουλο.
Λέει αλήθεια η πρόεδρος του συλλόγου οικογενειών των θυμάτων των Τεμπών; Λέει ψέματα; Το μόνο που έχει να κάνει ο κ. Τριαντόπουλος είναι να βγει να απαντήσει…

*** Όλα αυτά και για πολλούς ακόμα λόγους που χρειάζομαι ώρες ολόκληρες για να τους καταγράψω, το ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού έχει συγκεντρώσει πάνω από 1.200.000 υπογραφές (μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές), γι’ αυτό ήταν μεγάλη η συγκέντρωση στη μνήμη των θυμάτων.

*** Τον Άρη Πορτοσάλτε να λέει πως η ΝΔ δεν εκμεταλλεύτηκε την τραγωδία στο Μάτι, πώς τον είδατε ή μήπως δεν τον είδατε;

H NTAMA

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter