Το ακροδεξιό «όραμα» της Λεπέν για την Ευρώπη

Το ακροδεξιό «όραμα» της Λεπέν για την Ευρώπη

Για το νέο «όραμα» της για την Ευρώπη μίλησε η ακροδεξιά υποψήφια για τη γαλλική προεδρία Μαρίν Λεπέν δημοσιοποιώντας τις θέσεις του κόμματος της, «Εθνική Συσπείρωση» για την Ευρωπαϊκή  Ένωση.

Το όραμα προβλέπει την μετατροπή της Ε.Ε. σε «Ένωση ελεύθερων εθνών» που θα συνυπάρχουν σε «έναν χώρο εταιρικής σχέσης μεταξύ ελεύθερων και ανεξάρτητων οραμάτων».

Η φρασεολογία του προγραμματικού λόγου είναι επιτηδευμένα γενικόλογη για να υποκρύψει την στροφή 180 μοιρών που έχει κάνει ξεκινώντας από την αντι- ευρωπαϊκή στάση, περνώντας στον ευρωσκεπτικισμό και κατασταλάζοντας στην παραμονή στην Ένωση, με την ταυτόχρονη ανασυγκρότηση εκείνης σε ακροδεξιά κατεύθυνση, ενόσω μετριάζονται οι αντιευρωπαϊστικές αιχμές που απομάκρυναν τους συντηρητικούς ψηφοφόρους από την γαλλική ακροδεξιά.

Η Λεπέν υιοθετώντας αυτές τις θέσεις ευελπιστεί να υπερκεράσει την συντηρητική συνυποψήφια της για την γαλλική προεδρία και επικεφαλής των Γάλλων Ρεπουμπλικανών, Βαλερί Πεκρές που τώρα μοιάζει να ξεπερνάει στις δημοσκοπικές τάσεις την Λεπέν και να εξασφαλίζει την είσοδο της στον δεύτερο γύρο των εκλογών, αν και τίποτα δεν έχει λήξει ακόμη αφού τα δεδομένα είναι ακόμη ρευστά και οι εξελίξεις απρόβλεπτες.

Τέλος, η πορεία που χαράζει η Λεπέν είναι πολύ πιθανό να βρει συμμάχους πρώτα από όλα στα μέλη της Ομάδας Βίσεγκραντ (Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία και Σλοβακία) ενισχύοντας την βαρύτητα του ακροδεξιού λόγου στην Ευρώπη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter