Το αληθινό «Μάτι»

Το αληθινό «Μάτι»

Πλάι στα μαύρα συντρίμμια και τις καμένες ζωές, το Μάτι υπήρξε και η μεγαλύτερη πολιτική τυμβωρυχία στην ελληνική Ιστορία. Αρκούσαν δύο στοιχεία: Ένας πολιτικός που ήθελε να γίνει πρωθυπουργός ακόμη και «επί πτωμάτων» και μανιασμένα ΜΜΕ που δε δίστασαν λεπτό να τον στηρίξουν.

Συμπληρώνονται τρία χρόνια. Σήμερα. Από εκείνη την ανείπωτη τραγωδία. Τραγωδία της φύσης από τη μία, τραγωδία των ανθρώπων από την άλλη.

Η πυρκαγιά στο Μάτι είναι η πλέον πολύνεκρη στην Ιστορία της χώρας, ξεπερνώντας ακόμα και τις πυρκαγιές στην Ηλεία το καλοκαίρι του 2007.

Όμως το Μάτι ήταν μόνο αυτό;

Πλάι στα μαύρα συντρίμμια και τις καμένες ζωές, το Μάτι υπήρξε και η μεγαλύτερη πολιτική τυμβωρυχία στην ελληνική Ιστορία. Αρκούσαν δύο στοιχεία: Ένας πολιτικός που ήθελε να γίνει πρωθυπουργός ακόμη και «επί πτωμάτων» και μανιασμένα ΜΜΕ που δε δίστασαν λεπτό να τον στηρίξουν.

Υπήρξαν και άλλες συγκυρίες βέβαια. Όπως η πιο ανεγκέφαλη κυβερνητική συνέντευξη Τύπου στα χρονικά, από τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, όμως ακόμη και χωρίς αυτή το παρακράτος και το μιντιακό σύστημα θα έκαναν τη δουλειά τους.

Λυσσώδη δημοσιεύματα δε δίστασαν να παρουσιάσουν ευθέως ως ένοχο τον τότε πρωθυπουργό της χώρας. Ο Τσίπρας έπρεπε να γίνει «δολοφόνος». Του είχαν πολλά μαζεμένα: Πρώτα απ’ όλα, την ξεφτίλα τους. Ένας πολιτικός «από το πουθενά», χωρίς τζάκια και οφειλές, κατάφερε να τους τσαλακώσει τρις: Τον Ιανουάριο του 2015, τον Ιούλιο του 2015, τον Σεπτέμβριο του 2015. Πού ακούστηκε να ψηφίζει ο ελληνικός λαός αυτό που ήθελε και όχι αυτό που ήθελαν εκείνοι;

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τους έβαλε να πληρώσουν και για τις δημόσιες συχνότητες που κατέχουν. Πρωθυπουργός έβαλε τα ΜΜΕ να πληρώσουν. Στην Ελλάδα…

Ο γόνος της πιο διεφθαρμένης οικογένειας του τόπου και τα πιο διαφθαρμένα ΜΜΕ της Ευρώπης, σε συνδυασμό, έριξαν τον Τσίπρα. Κι όταν τον έριξαν, ήταν πια εύκολο να πουν την αλήθεια.

Λίγους μήνες μετά την εκλογή του, μιλώντας από το βήμα του ΟΗΕ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Μάτι ως το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα ακραίων καιρικών φαινομένων και κλιματικής αλλαγής.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, σε έρευνά του αποκάλυψε ότι στο Μάτι υπήρχαν 327 δηλωμένα αυθαίρετα – σε ποσοστό υπερδιπλάσιο του μέσου όρου της επικράτειας. Χώρια τα μη δηλωμένα ακίνητα! Η χωροταξία της Δεξιάς του ‘60 – τι σύμπτωση; Τότε άρχισε να χτίζεται το Μάτι…

Ήταν η «τέλεια ανθρωποπαγίδα». Ένας οικισμός χωρίς οικιστικό σχέδιο, δρόμους, διαφυγή. Συν κάποιους τύπους να στέλνουν τα αυτοκίνητα μέσα στον λαβύρινθο του οικισμού την ώρα της πυρκαγιάς.

Μια σειρά από αξιωματούχους εκείνης της εποχής προήχθησαν μόλις ανέβηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εξουσία. Με πρώτο τον διαβόητο κ. Τσουβάλα, αρχηγό της ΕΛΑΣ που αποπέμφθηκε για τους χειρισμούς του στο Μάτι και επέστρεψε μετ’ επαίνων, διοριζόμενος από τον κ. Μητσοτάκη ως γ.γ. Δημόσιας Τάξης. Έκανε, φαίνεται, καλά τη δουλειά του. Όλοι έκαναν, φαίνεται, καλά τη δουλειά τους εκείνη τη νύχτα…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter