Το αντιφασιστικό μήνυμα των μαθητών του Γέρακα

Δημοσιεύουμε το μήνυμα των μαθητών του καλλιτεχνικού Σχολείου του Γέρακα  προς άλλους μαθητές με αφορμή το «κάλεσμα» για καταλήψεις για το Μακεδονικό.

Διαβάστε την ανακοίνωση του 15μελούς:

Εν όψει του πρόσφατου καλέσματος καταλήψεων των σχολικών χώρων που αφορούν το Μακεδονικό ζήτημα, το Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα λαμβάνει θέση.

Είναι σύνηθες, οι μαθητές λόγω της νεαρής τους ηλικίας και του αυθορμητισμού τους, να καθιστούν τους εαυτούς τους ευάλωτους σε κομματικές και ξένες ιδεολογίες. Εξαιτίας αυτού γίνεται εύκολο για κάποιους εξωτερικούς παράγοντες να εμφυτεύουν τέτοιου είδους αντιλήψεις, αποσκοπώντας στην ικανοποίηση κομματικών συμφερόντων. Έτσι οι μαθητές, άκριτα, υπόκεινται σε πράξεις που φαινομενικά παίρνουν το πρόσημο μιας αγνής υπεράσπισης της εθνικής τους ταυτότητας, ενώ στη πραγματικότητα ενδυναμώνουν την ατζέντα τρίτων των οποίων οι στόχοι είναι κάθε άλλο παρά αγνοί.

Το Καλλιτεχνικό έχει ένα μήνυμα προς τους μαθητές:

Μην επιτρέπετε σε κανέναν να χρησιμοποιεί ως όπλο την δική σας επαναστατικότητα για να υποστηρίξει ένα καθεστώς μίσους και μισαλλοδοξίας. Τέτοιες ενέργειες δυστυχώς δεν ευνοούν την κοινωνία μας και κατ’ επέκταση την χώρα. Αντίθετα, σπέρνουν τον καρπό του μίσους και της διχόνοιας μεταξύ των ανθρώπων και διαιωνίζουν μια σχέση εχθρότητας με γειτονικούς λαούς.

Σας καλούμε λοιπόν να αποτελέσουμε την πρώτη γενιά η οποία θα ισοπεδώσει το τείχος μίσους που προσπαθούν να χτίσουν γύρω μας και να δηλώσουμε πως δεν είμαστε φερέφωνα κανενός κόμματος ή οργάνωσης, αλλά υγιή πολιτικά όντα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.