Το «αόρατο» πυρηνικό τρένο των Ρώσων και ο πύραυλος που τρέμει το ΝΑΤΟ (Video)

Το «αόρατο» πυρηνικό τρένο των Ρώσων και ο πύραυλος που τρέμει το ΝΑΤΟ (Video)

Ένα «αόρατο» πυρηνικό τρένο καθώς και έναν πυρηνικό «υπερ-πύραυλο» βάρους 100 τόνων ετοιμάζει η ρωσική αμυντική βιομηχανία, στο πλαίσιο του εντεινόμενου ανταγωνισμού Δύσης-Ρωσίας.

Σύμφωνα με την Daily Mail που επικαλείται ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, το τρένο-«φάντασμα» Μπαργκούζιν, που θα μπορεί να μεταφέρει βαλλιστικούς πυραύλους ενώ θα λειτουργεί παράλληλα και ως εξέδρα εκτόξευσης, θα μπορεί να διανύσει απόσταση 2.400 χιλιομέτρων ημερησίως, «καμουφλαρισμένο» ως εμπορικό ή επιβατικό τρένο.

Ο πύραυλος RS-28 Sarmat, ο «Satan 2» σύμφωνα με το προσωνύμιο που του έχει προσδώσει το ΝΑΤΟ, μπορεί να διαφεύγει τα εχθρικά ραντάρ, να αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα επτά χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο και να παρακάμπτει τις αντιπυραυλικές ασπίδες. Έχει ικανότητα μεταφοράς πυρηνικών κεφαλών 40 μεγατόνων που αντιστοιχούν σε 2.000 φορές την ισχύ των βομβών που ισοπέδωσαν τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι το 1945. Το βεληνεκές του εκτιμάται ότι θα μπορεί να πλήξει πολλές δυτικές πρωτεύουσες, ανάμεσά τους και το Λονδίνο.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης, Ντμίτρι Ρογκόζιν, μετά από σημαντικές καθυστερήσεις οι εργασίες για την ολοκλήρωση των δύο υπερόπλων πλέον προχωρούν ταχύτατα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter