Το ΑΠΕ τα είδε… όλα τέλεια στην έκθεση του Economist

Το ΑΠΕ τα είδε… όλα τέλεια στην έκθεση του Economist

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων παίρνει… «γαλάζια» γυαλιά για να καταγράψει είδηση που αφορά την ελληνική πραγματικότητα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Εκατοντάδες είναι πλέον -καθώς πέρασαν και τέσσερα χρόνια- τα παραδείγματα στα οποία «μακιγιάρονται», ή αποσιωπώνται στα τηλεγραφήματα του ΑΠΕ στοιχεία και λεπτομέρειες που δεν είναι ιδιαίτερα αρεστά στο Μαξίμου.

Το τελευταίο δείγμα «γαλάζιας» προσέγγισης είναι η καταγραφή της έκθεσης Economist Intelligence Unit όσον αφορά την ποιότητα της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Στο κείμενο 312 λέξεων που αναρτήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (2/2) διαβάζουμε για «την αξιοσημείωτη βελτίωση της ποιότητας της δημοκρατίας στην Ελλάδα», με το ΑΠΕ να καταγράφει και να διανθίζει την έκθεση του Economist, αφιερώνοντας μόλις μία φράση για την εκτενή αναφορά που έγινε περί σκανδάλου υποκλοπών και ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα.

Ενώ το ΑΠΕ σημείωνε… φευγαλέα, χρησιμοποιώντας μόνο 15 λέξεις, σχετικά με «παρατηρήσεις για την ενίσχυση της ελευθερίας του Τύπου και σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων», ο Economist αφιέρωσε ολόκληρες παραγράφους για να αναδείξει ότι η Ελλάδα παραμένει «Ελαττωματική Δημοκρατία».

«Η Ελλάδα τιμωρείται στον δείκτη του 2022 σε σχέση με την ελευθερία του Τύπου. υπάρχουν στοιχεία που υποδηλώνουν ότι οι δημοσιογράφοι δεν είναι ελεύθεροι να ερευνούν δυσάρεστες αλήθειες», καταγράφοντας «λογοκρισία σε θέματα που σχετίζονται με την αστυνομία, τον στρατό και την εκκλησία», αλλά και παρενοχλήσεις, απειλές και βία κατά δημοσιογράφων».

Στην έκθεση του Economist επισημαίνεται ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών «αποκαλύφθηκε τον Αύγουστο του 2022 ότι το κράτος είχε εμπλακεί σε υποκλοπές δημοσιογράφων και πολιτικών που χρησιμοποιούν τεχνολογία spyware για λόγους εθνικής ασφάλειας. Το σκάνδαλο έπληξε τη φήμη της κυβέρνησης…»

Όλα αυτά για το ΑΠΕ του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν απλές… παρατηρήσεις που «σπάνε» το μακιγιάρισμα το οποίο επιχειρεί το Μαξίμου.

Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ του ΑΠΕ και στη συνέχεια δείτε το κομμάτι της έκθεσης που αφορά το σκάνδαλο υποκλοπών και την ελευθερία του Τύπου, που «ξεπετάχτηκαν» από τις αναφορές του Πρακτορείου ως… παρατηρήσεις, ώστε να κάνετε τη σύγκριση…

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter