Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Λιτή ανακοίνωση

Το ΑΠΘ ανέβαλε την αναγόρευση του Μητροπολίτη Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα

Με μια λιτή ανακοίνωση, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι «αναβάλλεται για λόγους καλύτερης οργάνωσης» η προαναγγελθείσα τελετή απονομής του τίτλου του Επίτιμου Διδάκτορα του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας ΑΠΘ στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο.

Είχαν προηγηθεί αντιδράσεις από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και είχε ξεκινήσει στη Θεσσαλονίκη η συλλογή υπογραφών ζητώντας να μην γίνει η αναγόρευση του Μητροπολίτη Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα.

Επίσης έντονα είχε εκφράσει την αντίθεσή του στην εν λόγω απόφαση του ΑΠΘ, και ο ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης

Σε ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για προκλητική κίνηση, σημειώνοντας ότι ο Μητροπολίτης Άνθιμος «εκφράζει ό,τι πιο συντηρητικό, σκοταδιστικό και μισαλλόδοξο σε αυτή την πόλη» και ότι «δεν είναι άξιος μας τέτοιας τιμής».

Στο σκεπτικό της απόφασης του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ, αναφερόταν ότι ο Άνθιμος «ανήκει στους κορυφαίους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος του κλίματος των Νέων Χωρών. Πρόκειται για έναν Ιεράρχη με υψηλό αίσθημα ποιμαντικής ευθύνης, ρέκτη του βιβλίου και της πολιτιστικής δημιουργίας, βοηθό και συμπαραστάτη στις προσπάθειες της ακαδημαϊκής θεολογικής κοινότητας».

Η τελετή αναγόρευσης επρόκειτο να γίνει σε δύο μέρες, τη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου, στις 19:30, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.