Το ΑΠΘ διαψεύδει την ΕΛΑΣ για τα επεισόδια της 6ης Δεκεμβρίου

Το ΑΠΘ διαψεύδει την ΕΛΑΣ για τα επεισόδια της 6ης Δεκεμβρίου

Η Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα επεισόδια της 6ης Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την οποία «είναι δυστυχώς, υποχρεωμένη να διαψεύσει την ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που αναφέρει ότι: “δεν είχε προηγηθεί σχετική ενημέρωση από τις αρμόδιες Πρυτανικές Αρχές, μέχρι που ολοκληρώθηκαν οι πορείες στην πόλη, για τα αδικήματα που διαπράττονταν εντός του χώρου του Α.Π.Θ.”».

Στην ανακοίνωσή της η πρυτανεία του ΑΠΘ υποστηρίζει ότι «πέραν των σχετικών τηλεφωνικών επικοινωνιών με αρμόδιους Εισαγγελικούς και Αστυνομικούς λειτουργούς, στάλθηκε έγκαιρα και έγγραφη ενημέρωση για την κατάληψη της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. και πρόσκληση για παρέμβαση για την προστασία της».

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι «με το υπ. Αριθμ. Πρωτ. 11333/6-12-18 έγγραφο, που στάλθηκε ηλεκτρονικά στις 11:16 το πρωί της 6/12/2018, ενημερώθηκαν η Εισαγγελία Πρωτοδικών και η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για την κατάληψη του κτιρίου της Θεολογικής από αναρχικούς, την αδυναμία εισόδου μελών του ΑΠΘ, και την αδυναμία λειτουργίας της Σχολής. Το έγγραφο καταλήγει με πρόσκληση για ενέργειες, αναφέροντας επί λέξει: “Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας για την προστασία των δημοσίων κτιρίων του ΑΠΘ”».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter