Το αποκαλυπτικό βίντεο της Frontex που δείχνει τα κόλπα των δουλεμπόρων (Video)

Το αποκαλυπτικό βίντεο της Frontex που δείχνει τα κόλπα των δουλεμπόρων (Video)

Ένα αποκαλυπτικό βίντεο της πρακτικής του δουλεμπόρων δημοσιεύει στο προφίλ της στο Twitter η FRONTEX, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής. 

Μηχανότρατα ρυμουλκεί στα ανοικτά μια άδεια, ξύλινη βάρκα.

«Γιατί μια μηχανότρατα ρυμουλκεί μια άδεια βάρκα;» διερωτάται στο tweet της η FRONTEX.

Η απάντηση έρχεται όταν δείτε το βίντεο που προφανώς έχει ληφθεί από drone.

Στα ανοικτά, μετά από ώρες, από τα έγκατα της μηχανότρατας μεταφέρονται πάνω στη βάρκα οι μετανάστες.

Όταν τα 80 άτομα στοιβάχτηκαν μέσα στην ξύλινη βάρκα, η μηχανότρατα απομακρύνθηκε. Η βάρκα με τους μετανάστες όμως ξεκίνησε σιγά-σιγά να κατευθύνεται προς το ιταλικό νησί, Λαμπεντούζα.

Πρόκειται για μια «καθαρή» περίπτωση ενός «μητρικού σκάφους» που χρησιμοποιούν οι δουλέμποροι ώστε να μεταφέρουν στα ανοικτά μια ομάδα μεταναστών, στην κατεύθυνση του προορισμού τους, πριν τους μεταφορτώσουν σε μικρότερο σκάφος.

Ένα αεροσκάφος και ένα drone της FRONTEX παρακολουθούσε επί ώρες την επιχείρηση και στη συνέχεια ειδοποίησαν τις Ιταλικές και της Μαλτέζικες αρχές.

Στο σχόλια της ίδιας της ευρωπαϊκής υπηρεσίας σημειώνεται πόσο λίγοι πρόσφυγες φορούν σωσίβια και επισημαίνεται πως η πλειονότητα των προσφύγων προέρχονταν από το Μπαγκλαντές, τη Λιβύη και το Μαρόκο.

Σε μια ενημέρωση του θέματος αναφέρεται πως οι ιταλικές αρχές συνέλαβαν τους διακινητές (επτά άτομα) που επέβαινα στο μητρικό σκάφος. 

Η ανάρτηση έγινε το Σάββατο 22/Ιουνίου 2019

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter