Το «απόλυτο» λάθος: Να μην απαγορευθεί έγκαιρα η κυκλοφορία

Το «απόλυτο» λάθος: Να μην απαγορευθεί έγκαιρα η κυκλοφορία

Μέρες τώρα το συζητάνε στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά δεν το αποφασίζουν.

Γνωρίζουν και έχουν την ακτινογραφία της ελληνικής νοοτροπίας, έστω μέρους των Ελλήνων. Ήδη είχαν λάβει τις πρώτες αντιδράσεις και τις επιστολές δημάρχων που ζητούσαν να απαγορευθεί η μετακίνηση προς τα νησιά και προς την περιφέρεια.

Οι λοιμωξιολόγοι τους είχαν προειδοποιήσει…

Το έλεγαν και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές των διαγγελμάτων και των κυβερνητικών δηλώσεων: Όχι στις μετακινήσεις, όχι στην αναξέλεγτη μεταφορά του κορονοϊού.

Ήξεραν τι έγινε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, είδαν τι γινόταν καθημερινά. Ιδιαίτερα όταν είχε καλό καιρό.

Έβλεπαν και βλέπουν πλάι στην Ιταλία τι γίνεται.

Μας το είπε και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας την Παρασκευή: Τα αποτελέσματα θα φανούν σε δύο βδομάδες και θα εξαρτηθούν από τους πολίτες και την ατομική τους ευθύνη. Με απλά λόγια, παλουκωθείτε στα σπίτια σας.

Μόνον που ήξεραν τη λογική. 

Αναφέρονται στην ατομική ευθύνη αλλά ξέρουν πως υπάρχει και η κρατική ευθύνη.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας ήταν λάθος που δεν ανακοινώθηκε τουλάχιστον την Πέμπτη. Η απαγόρευση προς τα νησιά των μη μονίμων κατοίκων θα έπρεπε να είχε ανακοινωθεί πολύ νωρίτερα. Όπως και η μετακίνηση πληθυσμών προς την Περιφέρεια. 

Ίσως ο πρωθυπουργός φοβόταν στο τελευταίο διάγγελμά του πως θα χάσει το πλεονέκτημα, προσπαθώντας να δρέψει τις δάφνες -που ούτως ή άλλως δεν του ανήκουν- για την είσοδο της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση. Μπορεί να πανηγυρίζεις που σου έπεσε το λαχείο αλλά εσύ απλά σημείωσες τα νούμερα που ήρθαν μαζί με τον ιό…

Ίσως φοβήθηκε το πολιτικό κόστος σε εκείνο το μέρος του εκλογικού σώματος, τους «καλοπερασάκηδες» και τους «εαυτούληδες» που ήθελαν να πάνε στους τόπους καταγωγής και το «χωριό».

Μάλιστα αφού έμμεσα τους το είπε, στην ουσία τους ενημέρωσε και έτσι η έξοδος επισπεύσθηκε! 

Μόνον που ο ηγέτης δεν σκέφτεται το πολιτικό κόστος όταν πρέπει να πάρει απόφαση για τον λαό.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας σε πανδημία και μπροστά στο φόβο εκατοντάδων νεκρών ή και χιλιάδων δεν είναι σαν τα πυροτεχνήματα στα Εξάρχεια.

Δεν ξέρουμε τι είχαν στο μυαλό τους…. αλλά με τον ίδιο τρόπο αντέδρασε και στο θέμα της Εκκλησίας. Το άφησε αρχικά μη θέλοντας να πάρει το πολιτικό κόστος για να φτάσει ο κόμπος στο χτένι με καθυστέρηση δεκαημέρου ή κάπου τόσο…

Ευθύνη χρειάζεται, όχι γραβάτα!

Υ.Γ. Κανείς δεν θέλει περιοριστικά μέτρα και απαγόρευση της κυκλοφορίας. Κανείς δεν θέλει να μένει στο σπίτι του και να μην μπορεί να ξεμυτίσει. Δυστυχώς ωστόσο η κατάσταση είναι τραγικά δύσκολη. Όλοι θέλουμε να μην έχουμε θύματα…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter