Το ArGOODaki των Goody’s Burger House χάρισε την αγάπη του στο Library4All προσφέροντας βιβλία σε σχολεία όλης της Ελλάδας

Το ArGOODaki των Goody’s Burger House χάρισε την αγάπη του στο Library4All προσφέροντας βιβλία σε σχολεία όλης της Ελλάδας

Εμπλούτισε εντυπωσιακά τις βιβλιοθήκες σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, ειδικά σχολεία και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, χαρίζοντας φτερά στην παιδική φαντασία.

Χιλιάδες πολύχρωμες σελίδες θα ταξιδέψουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας μέσα από ένα ακόμη μικρό θαύμα που κατόρθωσε ο αγαπημένος φίλος των παιδιών, το ArGOODaki!

Φέτος το ArGOODaki, ο καθιερωμένος θεσμός κοινωνικής προσφοράς των Goody’s Burger House, στήριξε έμπρακτα το Library4all, προσφέροντας υπέροχα βιβλία παιδικής λογοτεχνίας.

Από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη και από το Αιγαίο μέχρι το Ιόνιο, όπου υπάρχουν καταστήματα των Goody’s Burger House και παιδιά που αγαπούν να φτιάχνουν νέους κόσμους με τη βοήθεια των βιβλίων, η συγκεκριμένη προσφορά ανέδειξε την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό: βιβλιοθήκες σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, ειδικά σχολεία και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας εμπλουτίζονται εντυπωσιακά χαρίζοντας φτερά στην παιδική φαντασία.

Στο πλαίσιο ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, παρουσία της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφίας Ζαχαράκη, η ομάδα των Goody’s Burger House παρέδωσε εξαιρετικά βιβλία παιδικής λογοτεχνίας για τον σκοπό του Library4all, ενισχύοντας
την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας.

Το ArGOODaki των Goody’s Burger House, ο μακροβιότερος θεσμός κοινωνικής προσφοράς στην Ελλάδα, έχει υποστηρίξει από το 2002 μέχρι σήμερα χιλιάδες παιδιά και νέους στους τομείς της ιατρικής φροντίδας, της σίτισης και της εκπαίδευσης. Έχοντας μεγαλώσει πολλές γενιές παιδιών και αποτελώντας χωρίς αμφιβολία κομμάτι της ζωής μας, μπορεί να είναι για μία ακόμη χρονιά υπερήφανο, καθώς ολοκλήρωσε με επιτυχία και αυτή την εκστρατεία αγάπης.

Με κεντρικό μήνυμα «Share love. Share knowledge. Έλα να μοιράσουμε, μαζί, σελίδες αγάπης στα παιδιά!», μας κάλεσε να συμμετάσχουμε ενεργά και η ανταπόκριση σε αυτό το κάλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από συγκινητική.

Η κ. Σοφία Ζαχαράκη, υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, υπογράμμισε τη σημασία της προσφοράς και στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας: «Μέσα από μία τόσο γενναιόδωρη προσφορά, παιδικά βιβλία χρήσιμα για την ανάπτυξη της φαντασίας και άλλων δεξιοτήτων των παιδιών, θα ταξιδέψουν και θα βρεθούν σε χέρια που θα τα αγαπήσουν και θα τα εκτιμήσουν. Η συγκεκριμένη πράξη αλληλεγγύης είναι συγκινητική και θα βρει τους πιο ευγνώμονες αποδέκτες, τα ίδια τα παιδιά. Τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας κάνουν πολύ σημαντικό έργο σε ολόκληρη την Ελλάδα και η προσφορά αυτή ενισχύει το έργο τους».

Η κ. Ελένη Γερουλάνου, εκπαιδευτικός, συγγραφέας και ιδρυτικό μέλος του Library4all, τόνισε:

«Η σημασία που έχει η καθημερινή επαφή του παιδιού με το βιβλίο από τη βρεφική ηλικία είναι τεράστια και το Library4all βοηθά πολλά παιδιά να έρθουν σε επαφή με τη χαρά της ανάγνωσης από νωρίς. Τα βιβλία έχουν θεμελιώδη θέση στο σχολικό περιβάλλον. Τα βιβλία είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ των παιδιών. Η βιβλιοθήκη ενός σχολείου ΔΕΝ είναι πολυτέλεια, είναι η καρδιά του. Γιατί με ένα βιβλίο μπορεί ένα παιδί να εμπνευστεί, να συγκινηθεί, να αποκτήσει εμπειρίες και γνώσεις. Αν το διάβασμα συνδεθεί με την απόλαυση από μικρή ηλικία, τότε ίσως εξασφαλίσουμε ότι θα απολαμβάνει το διάβασμα και στην ενήλικη ζωή του. Η ευτυχής σύμπραξή μας με το τόσο ευαίσθητο και δραστήριο ArGOODaki, μάς βοήθησε να γεμίσουμε ακόμα περισσότερες βιβλιοθήκες σχολείων με βιβλία σε τόσα πολλά σημεία της Ελλάδας».

Ο κ. Κοσμάς Κροκίδας, Group Marketing Director των Goody’s Burger House, δήλωσε:

«Τα βιβλία είναι ο καλύτερος φίλων των παιδιών και ο πιο ισχυρός σύμμαχος της παιδικής φαντασίας. Ένα σχολείο γεμάτο με πολλά και ενδιαφέροντα βιβλία, είναι ένας μικρός παράδεισος γνώσης και δημιουργικότητας. Για αυτό ακριβώς, το αγαπημένο ArGOODaki των Goody’s Burger House επέλεξε φέτος να στηρίξει το έργο του Library4all, εμπλουτίζοντας τις σχολικές βιβλιοθήκες όλης της Ελλάδας. Άλλος ένας σημαντικός στόχος επετεύχθη μέσα από τη γενναιοδωρία όλων προς τα παιδιά, κάνοντας τη γραφή και την ανάγνωση ακόμη πιο συναρπαστικές διαδικασίες».

Το ταξίδι όλων αυτών των συναρπαστικών σελίδων ξεκινά και από σήμερα οι παιδικές βιβλιοθήκες της χώρας μας θα γίνουν ακόμη πιο πλούσιες και πολύχρωμες!

Το ArGOODaki των Goody’s Burger House είναι 22 ετών και συνεχίζει ακάθεκτο και πάντα γενναιόδωρο!

Σχετικά με το ArGOODaki

Το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ArGOODaki των Goody’s Burger House, αποτελεί τον πλέον καταξιωμένο θεσμό κοινωνικής προσφοράς, που ενώνει διαχρονικά χιλιάδες κοινωνικά ευαισθητοποιημένους καταναλωτές σε μία εκστρατεία προσφοράς και έμπρακτης αγάπης για τα παιδιά σε
ανάγκη. Τα αποτελέσματα του προγράμματος είναι εντυπωσιακά, καθώς λειτουργώντας με συνέπεια από το 2002, έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 4.000.000 ευρώ, έχει υλοποιήσει 23 ολοκληρωμένα έργα σε συνεργασία με επιλεγμένα ιδρύματα ενώ έχει υποστηρίξει δεκάδες χιλιάδες παιδιά σε ανάγκη και τις οικογένειές τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση https://www.goodys.com/   
Ακολουθήστε μας στο Instagram @goodysburgerhouse και στο Facebook Goody’s Burger House

Σχετικά με το Library4all

Το Library4all είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2013, με σκοπό την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας, μέσω της υποστήριξης και της ενίσχυσης σχολικών βιβλιοθηκών με βιβλία. Ο ρόλος του Library4all είναι να λαμβάνει ενημέρωση για τις ανάγκες των σχολείων σε όλη την Ελλάδα και εν συνεχεία να τα βοηθά να δημιουργήσουν μία βιβλιοθήκη ή να διευρύνουν την υπάρχουσα συλλογή τους.

Δέκα χρόνια, από τον Σεπτέμβριο του 2013, το Library4all προσφέρει βιβλία σε σχολικές βιβλιοθήκες και δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες παιδιά να ταξιδέψουν στις σελίδες τους. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα έχει παραδώσει περισσότερα από 1.000.000 βιβλία σε 7.600 σχολεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε 8 παιδιατρικά νοσοκομεία, σε 334 φορείς, κοινωνικές υπηρεσίες, ιδρύματα, σε 43 δομές που φιλοξενούνται παιδιά προσφύγων και σε 23 δημοτικές βιβλιοθήκες και συλλόγους.

Βιβλία έχουν ταξιδέψει στα Ελληνικά σχολεία στο Κάιρο, στην Ίμβρο, στην Κωνσταντινούπολη, στη Νέα Υόρκη, στη Ντόχα, στη Χάγη, στη Νάπολη, στο Άντερλεχτ, στο Cambridge και στην Τιφλίδα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter