Το «Assassins» του Ράιαν Γουάιτ στις Νύχτες Πρεμιέρας

Το «Assassins» του Ράιαν Γουάιτ στις Νύχτες Πρεμιέρας

Ένας σημαντικός αμερικανός ντοκιμαντερίστας, ο Ράιαν Γουάιτ φέρνει την νέα του δημιουργία με τίτλο «Assasins» στο 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

Ο Ράιαν Γουάιτ, παραγωγός και σκηνοθέτης πετυχημένων ντοκιμαντέρ όπως τα «The Case Against 8» (2014), «The Keepers» (2017), «Good Ol Freda» (2013) and «Ask Dr. Ruth» (2019) – για τα δύο πρώτα ήταν υποψήφιος για βραβείo Emmy- δημιούργησε ένα πολιτικό ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει την παράνοια της εποχής. Μιας εποχής που τα πιο προφητικά σενάρια ξεπεράστηκαν και η φαντασία οργιάζει γύρω μας. 

Το θέμα του «Assasins» αφορά στα περιστατικά της προς τριετίας δολοφονίας του ετεροθαλή αδελφού του ηγέτη της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ και την καταδίκη δύο ανυποψίαστων γυναικών, ενώ αμφότερες θεωρούσαν πως έπαιρναν μέρος σε μια καλοστημένη φάρσα για το YouTube! 

Στημένο με τον αγωνιώδη τρόπο μιας ταινίας πολιτικής συνωμοσίας, που θα ζήλευε ακόμα κι ο Όλιβερ Στόουν, το «Assassins» σε φέρνει στην άκρη του καθίσματος αλλά σου αφήνει και την πικρή γεύση ενός στημένου παιχνιδιού που διαδραματίζεται στα σκοτεινά λημέρια ενός άδικου και βαθιά άρρωστου κόσμου. Όπως θα έλεγε κι ο Ντίλαν «είσαι μόνο ένα πιόνι στο παιχνίδι τους». 

Οι Νύχτες Πρεμιέρας ετοιμάζονται για το ετήσιο ραντεβού τους που για φέτος έχει μετατεθεί για τα τέλη Σεπτέμβρη και για πρώτη φορά στην 26ετή διαδρομή του θα απλωθεί και σε τέσσερις μέρες του Οκτωβρίου (23 Σεπτεμβρίου- 4 Οκτωβρίου). Όσον αφορά το σχεδιασμό για την πραγματοποίηση του φεστιβάλ με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα, οι διοργανωτές του 26ου ΔΦΚ της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας αναφέρουν ότι «αισιοδοξούμε να φιλοξενηθεί στις κινηματογραφικές μας αίθουσες, σεβόμενοι πάντα τους κανονισμούς και τις προδιαγραφές διεξαγωγής» ενώ τονίζουν πως «ειδικά για την ιδιαίτερη φετινή διοργάνωση, οι προβολές μας θα πραγματοποιηθούν και σε θερινές κινηματογραφικές αίθουσες». 

Επίσης έχει προβλεφθεί για τις ευπαθείς ομάδες και για άτομα που δεν θα μπορούν να παραστούν στις προβολές, ένα μέρος του προγράμματος να προβληθεί και ψηφιακά, σε ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα η οποία θα εξασφαλίζει συγκεκριμένο αριθμό geo-blocked προβολών. Τέλος, στην περίπτωση που οι συνθήκες της πανδημίας το επιβάλουν, η συγκεκριμένη πλατφόρμα παρέχει στο Φεστιβάλ την ασφάλεια να διεξαχθεί εξ’ ολοκλήρου ψηφιακά, διατηρώντας τον πλούτο των παράλληλων δράσεων της διοργάνωσης, όπως masterclass, συζητήσεις, εισαγωγή από σκηνοθέτες και Q&A αλλά και ευρεία διάδραση με το κοινό, προσαρμοσμένες στο διαδικτυακό περιβάλλον».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter