Το Αστεροσκοπείο εκθέτει την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Προειδοποιήσαμε από Δευτέρα για τον κίνδυνο πυρκαγιάς στην Πεντέλη

Το Αστεροσκοπείο εκθέτει την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Προειδοποιήσαμε από Δευτέρα για τον κίνδυνο πυρκαγιάς στην Πεντέλη

Την κυβέρνηση Μητσοτάκη εκθέτει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, καθώς όπως σημειώνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήδη από τη Δευτέρα 18 Ιουλίου είχε ενημερώσει για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς στο σημείο ακριβώς που όπου ξεκίνησε μια ημέρα μετά, το απόγευμα της Τρίτης, η φωτιά στην Πεντέλη, η οποία συνεχίζει να κατακαίει τη βορειοανατολική Αττική.

Διαβάστε επίσης: Πύρινος εφιάλτης σε Πανόραμα Παλλήνης, Δασαμάρι, Διώνη – Αυτοκτόνησε ηλικιωμένος – Στις φλόγες δεκάδες περιουσίες – Συνεχείς αναζωπυρώσεις

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανάρτηση: «Το σημείο έναυσης της πυρκαγιάς που εξελίσσεται στην Πεντέλη εντοπίζεται σε μια από τις περιοχές που είχαν επισημανθεί ως πολύ υψηλής επικινδυνότητας σύμφωνα με το μοντέλο ημερήσιας πρόβλεψης πυρκαγιάς της Επιχειρησιακής μονάδας 𝗕𝗘𝗬𝗢𝗡𝗗 του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ που εκδόθηκε στις 18 Ιουλίου 2022 (16:00)».

Να σημειωθεί ότι το σύστημα πρόβλεψης πυρκαγιάς που έχει αναπτύξει το Αστεροσκοπείο Αθηνών, μοντέλο  που αναπτύχθηκε το 2020, προβλέπει τον κίνδυνο πυρκαγιάς για την επόμενη μέρα σε πανελλήνια κλίμακα με χωρική ανάλυση 500 μέτρων.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Αστεροσκοπείου Αθηνών:

«Το σημείο έναυσης της πυρκαγιάς που εξελίσσεται στην Πεντέλη εντοπίζεται σε μια από τις περιοχές που είχαν επισημανθεί ως πολύ υψηλής επικινδυνότητας σύμφωνα με το μοντέλο ημερήσιας πρόβλεψης πυρκαγιάς της Επιχειρησιακής μονάδας 𝗕𝗘𝗬𝗢𝗡𝗗 του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ που εκδόθηκε στις 18 Ιουλίου 2022 (16:00).

Συνεχίζουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας για έγκαιρη ενημέρωση και εκτίμηση της κατάστασης της καταστροφής προς τις μονάδες και φορείς που μάχονται στο πεδίο της αντιμετώπισης της πύρινης λαίλαπας με την ευχή να τελειώσει και να περιοριστεί το πρόβλημα στην περιοχή το συντομότερο. Καλή δύναμη στους ηρωικούς πυροσβέστες.

Μπορείτε να βλέπετε καθημερινά τον ημερήσιο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς μέσω της διαδραστικής εφαρμογής του BEYOND ➡️ https://riskmap.beyond-eocenter.eu/

Το μοντέλο αναπτύχθηκε το 2020 και προβλέπει τον κίνδυνο πυρκαγιάς για την επόμενη μέρα σε πανελλήνια κλίμακα με χωρική ανάλυση 500m.».

Διαβάστε επίσης:

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Πεντέλη – Ορατός ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων – Ένας νεκρός και δεκάδες περιουσίες έγιναν στάχτη

Μυστικά & Documento

29/09/2022, 13:12
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter