Το ατόπημα

Το ατόπημα

Μιλά το Reuters με υφυπουργούς της κυβέρνησης;

Μόνο για να επιβεβαιώσει ή να εμπλουτίσει τις πληροφορίες που έχει πάρει από τους προϊσταμένους των υφυπουργών. Δηλαδή από το Μαξίμου. Άρα όταν ο Γιάννης Βρούτσης διαψεύδει την πληροφορία ότι θα δοθούν σε funds οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων ή ότι δεν θα αυξηθούν (από 114 σε 220 ευρώ) οι εισφορές των αγροτών, διαψεύδει τον πρωθυπουργό του. Άσε που αρκετοί γνωρίζουν τη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μάλιστα παρουσία του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

«Αδειάσματα»

Ένα μεγαλοπρεπές άδειασμα περίμενε τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη την περασμένη Τετάρτη. Την πολιτική που σχεδιάστηκε για την αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, που περιλαμβάνεται στην αρμοδιότητά του, παρουσίασαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής. Το πλήγμα για το κύρος του Μιχ. Χρυσοχοΐδη ήταν μεγαλύτερο διότι το σχέδιο καταστρώθηκε «με τις κατευθύνσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη», όπως φρόντισαν να τονίσουν κυβερνητικοί παράγοντες. Συμπέρασμα: στη μαύρη λίστα τον έχει το «επιτελικό κράτος». Και πρώτο προτεινόμενο για έξοδο. Γι’ αυτό και ο ίδιος τεχνηέντως ανεβάζει το θερμόμετρο της αστυνομοκρατίας.

Πού είναι ο Κουμουτσάκος;

Δεν έλειπε όμως μόνο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από την παρουσίαση των μέτρων για το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Απουσίασαν και άλλοι αρμόδιοι υπουργοί. Για παράδειγμα, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος δεν ήταν στην παρουσίαση παρότι υπήρχε ένα σκέλος που αφορούσε την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών. Απουσίασε επίσης ο (κατ’ όνομα πλέον) αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Κουμουτσάκος – τουλάχιστον αυτός περνούσε καλύτερα γιατί ήταν σε ταξίδι στις ΗΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι τον Γ. Κουμουτσάκο είχε φροντίσει να εξαφανίσει από τη μεταναστευτική πολιτική ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης.

Η «ΚΟ Σαμαρά»

Σαν τα σαλιγκάρια μετά τη βροχή βγαίνουν οι σαμαρικοί βουλευτές και τάσσονται δημοσίως υπέρ της υποψηφιότητας του Αντώνη Σαμαρά για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Την αρχή έκανε ο προπομπός Μάκης Βορίδης, που δήλωσε πρώτος μέλος του fan club Σαμαρά. Περιέργως, ο επόμενος ήταν ο Γιώργος Κύρτσος που ήταν ένας από τους δυο τρεις που είχαν στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη διεκδίκηση της ηγεσίας της ΝΔ. Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ άφησε υπαινιγμούς κατά του Προκόπη Παυλόπουλου ότι «έβαλε πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ», αλλά και κατά του Μαξίμου «που σκέπτεται κάποια περαστική…». Ο τρίτος ήταν ο Μίλτος Χρυσομάλλης. Καμία έκπληξη, αφού ο βουλευτής Μεσσηνίας χρωστά την πολιτική του παρουσία στον Αντ. Σαμαρά. Ακολούθησε ο Κώστας Καραγκούνης που είχε υπουργοποιηθεί στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Ο πέμπτος ήταν ο Ανδρέας Κατσανιώτης. Καμία έκπληξη αφού και ο Αχαιός ανήκει στον στενό πυρήνα της «ΚΟ Σαμαρά». Και έπεται συνέχεια.

και η ιστορία…

17/11/2019

Ο υπουργός Εργασίας εμφανίζεται σε εκπομπή στην ΕΡΤ

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα προβλέπει έξι κλάσεις, με την πρώτη να ξεκινά από μηνιαία εισφορά 220 ευρώ, και θα αφορά 1,4 εκατ. επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες.

19/11/2019

Ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Τάσου Μπαρτζώκα 

Δημοσιεύματα του εγχώριου Τύπου κάνουν λόγο για ασύμμετρη επιβάρυνση των αγροτών επικαλούμενα τις επικείμενες αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών.

19/11/2019

Δελτίο Τύπου του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κωτσού για διπλασιασμό των εισφορών ασφάλισης των αγροτών

Ο Καρδιτσιώτης πολιτικός ενημέρωση τον υπουργό ότι έχει αναστατωθεί ο αγροτικός κόσμος και ότι υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter