Το αυγό του φιδιού έχει και… διεθνείς διασυνδέσεις!

Το αυγό του φιδιού έχει και… διεθνείς διασυνδέσεις!

Οι διασυνδέσεις του φασιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής –σε μια χώρα όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπου εν έτει 2017 υπάρχει ακόμα η Κου Κλουξ Κλαν και ο πρόεδρος της υπερδύναμης παίρνει ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε δολοφονικές επιθέσεις ρατσιστών και φασιστών και αντιρατσιστικών, αντιφασιστικών διαμαρτυριών– δεν προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση δυστυχώς…

Εξάλλου, αποκαλύφθηκε ήδη με δημοσιεύματα του Τύπου η σχέση της Χρυσής Αυγής με Αμερικανούς νεοναζί και μάλιστα με την ομάδα που πραγματοποίησε την πρόσφατη δολοφονική επίθεση εναντίον αντιφασίστριας στο Σάρλοτσβιλ. Συγκεκριμένα, ένας από τους πρωταγωνιστές και διοργανωτές της ακροδεξιάς επίθεσης εναντίον αντιφασιστών στο Σάρλοτσβιλ. Συγκεκριμένα, ένας από τους πρωταγωνιστές και διοργανωτές της ακροδεξιάς επίθεσης εναντίον αντιφασιστών στο Σάρλοτσβιλ, που στοίχισε τη ζωή σε μια νεαρή γυναίκα, είχε γίνει πρόσφατα δεκτός στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή αό το Νίκο Μιχαλολιάκο!

Αυτό που εκπλήσσει –δυσάρεστα– είναι ότι οι… διεθνείς διασυνδέσεις της Χρυσής Αυγής είναι τέτοιες ώστε να βλέπουμε σε φωτογραφία τον Αμερικανό χάκερ Andrew Anglin, εκδότη της νεοναζί ιστοσελίδας The Daily Stormer, σε διαδήλωσή της, φορώντας μάλιστα το μπλουζάκι με το σήμα της οργάνωσης!  Να σημειωθεί μάλιστα, ότι το 2016 η Daily Stormer, σε συνεργασία με τον γνωστό αμερικανό χάκερ με το ψευδώνυμο “Weev, είχε αποστείλει φυλλάδιο με το σήμα της σβάστικας σε πανεπιστημιακές σχολές των ΗΠΑ.

Εφόσον λοιπόν η Χρυσή Αυγή έχει τις διεθνείς διασυνδέσεις της, δεν είναι να απορεί κανείς που έχει και… παράρτημα –κάτι σαν τις παλιές ελληνικές Τοπικές Οργανώσεις των κομμάτων– στη Νέα Υόρκη! Το αμερικανικό παράρτημα της οργάνωσης διαθέτει δική του ιστοσελίδα αλλά και ραδιόφωνο. Και όπως αναφέρεται στις πληροφορίες της σελίδας, υποστηρίζει τις ιδέες και τους στόχους της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα, αφού οι Ελληνες «έχουν… σιχαθεί να τους λένε ψέματα και να βλέπουν τη χώρα τους να καταστρέφεται».

Παράλληλα, διευκρινίζεται στην αμερικανική ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής ότι το τμήμα της Νέας Υόρκης… ειδικεύεται σε δύο βασικούς τομείς: πρώτον, να συγκεντρώνει τρόφιμα από δωρεές που αποστέλλει στους Ελληνες «οι οποίοι λιμοκτονούν εξαιτίας της κρίσης και της πολιτικής προδοσίας» και, δεύτερον, «να απαριθμεί τα ψέματα και την προπαγάνδα εναντίον της Χρυσής Αυγής στον αγγλόφωνο πληθυσμό», παρέχοντας επίσημες μεταφράσεις των άρθρων της οργάνωσης.

Καταγγέλλουν προπαγάνδα!

Ετσι, στην ιστοσελίδα βλέπουμε βίντεο με ομιλίες και δηλώσεις του Μιχαλολιάκου, του Κασιδιάρη και των υπολοίπων στελεχών της Χρυσής Αυγής, ενώ υπάρχουν και φωτογραφίες που εξυμνούν την ελληνική επανάσταση του 1821 αλλά και τη δικτατορία του Μεταξά! Και, φυσικά, την ώρα που καταγγέλλουν ότι γίνεται προπαγάνδα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό κατά της Χρυσής Αυγής, επιδίδονται με άνεση στη δικής τους εμπνεύσεως προπαγάνδα κατά της αριστεράς, του συνδικαλισμού και της «κόκκινης τρομοκρατίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει και ειδικό αφιέρωμα στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου –για τον οποίο, μάλιστα, αναφέρουν ότι είναι μέλος της ομάδας Μπανιά. Συγκεκριμένα, τον κατηγορούν ότι προωθεί «τα αντεθνικά σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ και του… πατριώτη Πάνου Καμένου» (σ.σ.: τα αποσιωπητικά πριν το «πατριώτης» αναδεικνύουν την ειρωνεία της αμερικανικής και εγχώριας Χρυσής Αυγής για τον ρόλο και την πολιτική ταυτότητα του τελευταίου)…

Και προχωρούν στη δική τους ανάλυση για τα «αντεθνικά σχέδια της κυβέρνησης», όσον αφορά επικείμενες αλλαγές στα σχολικά βιβλία της χώρας μας, επισημαίνοντας ότι «έχει επίσημα ανακοινωθεί πως θα αφαιρεθεί από το βιβλίο ιστορίας της έκτης τάξης του δημοτικού η αναλυτική παρουσίαση των στρατιωτικών γεγονότων της ελληνικής επανάστασης, τα οποία και θα αντικατασταθούν από τη διδασκαλία… σοσιαλιστικών χαρακτηριστικών της ελληνικής κοινωνίας, όπως η εκβιομηχάνιση». Γεγονός το οποίο φυσικά δεν ισχύει. Παράλληλα αναφέρουν ως ενδεικτικές των προθέσεων Γαβρόγλου, ΣΥΡΙΖΑ, Καμένου συνάντηση με καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο οποίος, κατά το αμερικανικό παράρτημα της Χρυσής Αυγής, «έχει γράψει ότι η Κωνσταντινούπολη πρέπει να αποκαλείται “Ιστανμπούλ” και ότι ο ελληνικός στρατός προέβη σε σφαγές στη Μικρά Ασία». Και καλά όλα τ’ άλλα! Το να πιστεύουν όμως ότι θα δεχόταν τέτοιες… επιρροές ο Πάνος Καμμένος αποδεικνύει ότι είναι… αμερικανικά νυχτωμένοι.

Να σημειωθεί πάντως ότι δεν παραλείπουν να κατηγορήσουν και τη Νέα Δημοκρατία επειδή «διατηρεί μια ένοχη σιωπή», καθώς δεν μπήκε καν στον κόπο να εκδώσει έστω ένα δελτίο Τύπου «για όλα αυτά τα αντεθνικά σχέδια που προωθούν οι ελληνικές αρχές». Ε, μάλλον έχουν χάσει επεισόδια. Το τρίπτυχο πατρίς- θρησκεία – οικογένεια της Πειραιώς που επικράτησε από τις αρχές Αυγούστου έως και την προηγούμενη εβδομάδα φαίνεται δεν το πήραν είδηση… 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter