Το Αζερμπαϊτζάν κατέρριψε ρωσικό ελικόπτερο – Δύο νεκροί

Το Αζερμπαϊτζάν κατέρριψε ρωσικό ελικόπτερο – Δύο νεκροί

Ένα ρωσικό ελικόπτερο MI-24 καταρρίφθηκε από πυρά αεράμυνας στην Αρμενία_x000D_
κοντά στον καταυλισμό Γιεράσχ, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το _x000D_
Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσαν σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και η _x000D_
υπηρεσία εκτάκτων αναγκών της Αρμενίας.

Δύο μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν από τη κατάρριψη του ελικοπτέρου που έπιασε φωτιά μετά την συντριβή του και ένα ακόμη τραυματίστηκε, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο.

Η διοίκηση της 102ης ρωσικής στρατιωτικής βάσης είχε ξεκινήσει τη διαδικασία ερευνών για να εντοπίσει την προέλευση των πυρών, τόνισε το ρωσικό υπουργείο, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα, οι Αζέροι ανέλαβαν την ευθύνη.

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν παραδέχτηκε ότι οι δυνάμεις του είναι υπεύθυνες για την πτώση του ρωσικού ελικοπτέρου, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε «τυχαία» και σε καμία περίπτωση δεν στράφηκε εναντίον της Ρωσίας.

«Η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν ζητά συγγνώμη από τη ρωσική πλευρά για αυτό το τραγικό συμβάν που συνέβη κατά λάθος» ανακοίνωσε το αζέρικο υπουργείο Εξωτερικών, εξηγώντας ότι μια στρατιωτική μονάδα νόμισε πιθανές «προκλήσεις» από την αρμενική πλευρά «στο πλαίσιο της σύγκρουσης Ναγκόρνο-Καραμπάχ».

Το Αζερμπαϊτζάν εξέφρασε συλληπητήρια στις οικογένειες των δύο νεκρών μελών του πληρώματος και δήλωσε πρόθυμο να προσφέρει αποζημίωση για την κατάρριψη του ρωσικού ελικοπτέρου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter