Το Basketball Champions League ανεβαίνει εμπορικό επίπεδο

Το Basketball Champions League ανεβαίνει εμπορικό επίπεδο

Η ανακοίνωση της δημιουργίας της εταιρίας FIBA ClubCo και η συνεργασία με τους επενδυτές του GCBH LP αλλάζει απολύτως τα δεδομένα για την εμπορική ανάπτυξη της διοργάνωσης της FIBA.

Μετά από τρεις σεζόν κατά τις οποίες το Basketball Champions League κατάφερε να δημιουργήσει μια συμπαγή διοργάνωση και τρία επιτυχημένα φάιναλ φορ, η τέταρτη σεζόν περιλαμβάνει ένα άλμα ανάπτυξης σε εμπορικό επίπεδο, το οποίο ξαφνιάζει ευχάριστα το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Για πρώτη φορά η FIBA συμπράττει με ιδιώτες επενδυτές προκειμένου να δημιουργήσει την εταιρία FIBA ClubCo, η οποία έχει μετοχική σύνθεση, με μερίδια να ανήκουν σε 11 εθνικές ευρωπαϊκές λίγκες, την ULEB, την FIBA, αλλά και την αμερικάνικη εταιρία GCBH LP η οποία για να αποτελέσει μέρος του εγχειρήματος, αγόρασε το μερίδιο της στη νέα εταιρία.

Πρόκειται για μια σημαντική λεπτομέρεια, αφού εδώ δεν υπάρχει κανένας χρονικός ορίζοντας στην συνεργασία των δύο πλευρών, ούτε κάποιος χρονικός περιορισμός στην συνεταιρισμό. Στόχος της σύμπραξης είναι η εμπορική ανάπτυξη τόσο του BCL όσο και του θεσμού του διηπειρωτικού κυπέλλου και οι προοπτικές που υπάρχουν είναι προφανείς.

Το ευρωπαϊκό μπάσκετ ακόμα προσπαθεί να πάρει τον χώρο που του αναλογεί εμπορικά και τηλεοπτικά στην Ευρώπη και κατά γενική ομολογία παρά την αγωνιστική του ανάπτυξη, εμπορικά ουσιαστικά βρίσκεται ακόμα και τώρα στην αφετηρία.

Η εμπειρία των στελεχών της GCBH, η δυνατότητα προώθησης του BCL μέσω του διηπειρωτικού κυπέλλου και το παρθένο έδαφος που υπάρχει, αποτελούν τις συνθήκες που δίνουν την δυνατότητα στη FIBA να έχει βάσιμες ελπίδες πως η εμπορική πλέον ανάπτυξη της διοργάνωσης θα κάνει σύντομα ουσιαστικά άλματα.

Πηγή: Eurohoops

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter