Το Βατικανό στην έκθεση μόδας και χριστιανοσύνης

Το Βατικανό στην έκθεση μόδας και χριστιανοσύνης

Το Βατικανό θα δανείσει περίπου 40 έργα εκκλησιαστικής τέχνης στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης στο πλαίσιο της έκθεσης που διοργανώνεται για τη σχέση μεταξύ της μόδας και της καθολικής θρησκείας και θα θαυμάσει το κοινό στη Νέα Υόρκη από 10 Μαΐου έως 8 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε το αμερικανικό μουσείο.

Ορισμένα από τα έργα αυτά, που προέρχονται από το σκευοφυλάκιο της Καπέλα Σιστίνα, “δεν έχουν βγει ποτέ από το Βατικανό”. Ανάμεσά τους υπάρχουν δακτυλίδια και τιάρες που φορούσαν Προκαθήμενοι της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και ενδύματα που καλύπτουν μια περίοδο 15 και πλέον ποντιφικάτων μεταξύ του 18ου και των αρχών του 19ου αιώνα, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Η παρουσίαση της έκθεσης έγινε στη Ρώμη όπου παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, η σχεδιάστρια μόδας Ντονατέλα Βερσάτσε, η θρυλική μορφή του περιοδικού Vogue ‘Αννα Γουίντουρ και ο καρδινάλιος Τζιανφράνκο Ραβάσι, “υπουργός” Πολιτισμού στην Αγία ‘Εδρα.

“Η μόδα και η θρησκεία συνδέονταν πάντα με μια στενή και αμοιβαία σχέση, αποτελώντας η μια πηγή έμπνευσης και επιρροής για την άλλη”, δήλωσε ο ‘Αντριου Μπόλτον, διευθυντής του Costume Institute του Met.

https://www.instagram.com/p/BfrggaWA-Eq/

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter