Το BBC απολογήθηκε στο παλάτι για την περίφημη συνέντευξη με τη Νταϊάνα

Το BBC απολογήθηκε στο παλάτι για την περίφημη συνέντευξη με τη Νταϊάνα

Τι κι αν έχουν περάσει 26 χρόνια, η συνέντευξη της πριγκίπισσας Νταϊάνα στο BBC θα συνεχίσει να απασχολεί τους Βρετανούς αλλά και το τηλεοπτικό δίκτυο, ιδίως μετά τα αποτελέσματα ανεξάρτητης έκθεσης που καταγγέλλει «παραπλανητικές μεθόδους» από τον δημοσιογράφο Μάρτιν Μπασίρ.

Ο δημοσιογράφος κατηγορήθηκε ότι πλαστογράφησε έγγραφα για να εξασφαλίσει τη συνέντευξη η οποία οδήγησε στην εκτόξευση της δημοσιογραφικής του καριέρας. «Με την παραπλανητική συμπεριφορά του, ο Μπασίρ κατάφερε να οργανώσει τη συνάντηση, που οδήγησε στη συνέντευξη», επισημαίνεται στην έκθεση, που συνέταξε ένας πρώην δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου, ο Τζον Ντάισον.

Η αντίδραση του BBC ήρθε μέσω του γενικού διευθυντή του, Τιμ Ντέιβι, ο οποίος ανέφερε ότι «αποδέχεται τα συμπεράσματα» της έρευνας.

«Αν και η έκθεση δείχνει ότι η Νταϊάνα, η πριγκίπισσα της Ουαλίας, ήταν θετικά διακείμενη στην ιδέα μιας συνέντευξης με το BBC, είναι ξεκάθαρο πως η διαδικασία εξασφάλισης της συνέντευξης δεν ανταποκρίθηκε σε όσα το κοινό δικαιωματικά αναμένει. Λυπούμαστε πραγματικά για αυτό», τόνισε ο Ντέιβι.

Περισσότερα από 26 χρόνια μετά τη συνέντευξη αυτή, ο Ντέιβι ζήτησε «άνευ όρων» συγγνώμη εξ ονόματος του BBC.

O Μάρτιν Μπασίρ είχε δείξει στον αδελφό της Νταϊάνας, Τσαρλς Σπένσερ, πλαστά αντίγραφα κίνησης λογαριασμών που υποτίθεται έδειχναν ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας πλήρωναν δύο πρόσωπα στο βρετανικό παλάτι προκειμένου να κατασκοπεύουν την αδελφή του, κάτι που ώθησε τον Σπένσερ να συστήσει τον δημοσιογράφο στη Lady Di.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter