Το BBC καταργεί 450 θέσεις συντακτών στο πλαίσιο «εκσυγχρονισμού»

Το BBC καταργεί 450 θέσεις συντακτών στο πλαίσιο «εκσυγχρονισμού»

Η διευθύντρια πληροφοριών του βρετανικού δικτύου ανακοίνωσε δραστικές αλλαγές στη δομή του BBC News στο πλαίσιο εκσυχρονιστικών προσπαθειών.

Η Φραν Άνσουορθ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Πρέπει να αναδιαμορφώσουμε το BBC News για την επόμενη δεκαετία έτσι ώστε να εξοικονομήσουμε σημαντικά ποσά». Αυτό που επιδιώκει το BBC είναι ο περιορισμός του παραδοσιακού τρόπου μετάδοσης ειδήσεων και η εστίαση στις νέες τεχνολογίες και τα ψηφιακά μέσα».

«Το BBC πρέπει να προσαρμοστεί στον τρόπο με τον οποίο το κοινό χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες μας. Πρέπει να προσαρμοστούμε και να διασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε ο πιο αξιόπιστος δημοσιογραφικός οργανισμός στον κόσμο, αλλά κυρίως ότι θα είμαστε τα κατάλληλα πρόσωπα για εκείνους που σήμερα δεν ενημερώνονται από εμάς», είπε η Άνσουορθ.

Το BBC εξηγεί ότι θέλει να εξοικονομήσει 80 εκατομμύρια στερλίνες (περίπου 95 εκατομμύρια ευρώ) έως το 2022, εκ των οποίων περίπου το μισό ποσό έχει ήδη εξοικονομηθεί, και το υπόλοιπο (σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ) αναμένεται να εξοικονομηθεί με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter