Το Βερολίνο κρατικοποίησε 670 διαμερίσματα για να μείνουν χαμηλά τα ενοίκια

Το Βερολίνο κρατικοποίησε 670 διαμερίσματα για να μείνουν χαμηλά τα ενοίκια

Το Βερολίνο αγόρασε 670 διαμερίσματα στο Karl-Marx-Allee τα οποί άνηκαν σε ιδιώτη, με σκοπό την επανακρατικοποίησή τους, ύστερα και από τις διαδηλώσεις ενάντια στην αύξηση των ενοικίων της πόλης.

Αυτό το κίνημα ξεκίνησε στην περιοχή τον περασμένο Νοέμβριο όταν η εταιρεία διαχείρισης ακινήτων Predac ανακοίνωσε ότι πρόκειται να εκκενώσει 700 διαμερίσματακαι να τα δώσει στη μεγαλύτερη εταιρεία ακινήτων του Βερολίνου, τη Deutsche Wohnen.

Διαμαρτυρώμενοι για τις επικείμενες αυξήσεις ενοικίου, οι ενοικιαστές διαδήλωναν και κρεμούσαν πανό στα διαμερίσματά τους, πιέζοντας τελικά τη γερουσιαστή της πόλης να εμποδίσει την πώληση.

Μετά από αρκετούς μήνες διαμαρτυριών, η γερουσία επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι τρία μπλοκ πολυκατοικιών που περιλαμβάνουν περισσότερα από 670 διαμερίσματα θα αγοραστούν από τον κρατικό πάροχο κατοικιών Gewobag.

Χωρίες να έχει επιβεβαιωθεί η τιμή πώλησης εκτιμάται ότι κυμαίνεται από 90 έως 100 εκατ. ευρώ.

Ο δήμαρχος του Βερολίνου, Μίχαελ Μίλερ, είπε: «Οι Βερολινέζοι θα πρέπει να μπορούν να συνεχίσουν να ζουν στην πόλη. Για αυτό  εξακολουθεί να είναι η πρόθεσή μας να αγοράζουμε διαμερίσματα όπου μπορούμε, έτσι ώστε το Βερολίνο να μπορέσει να ανακτήσει τον έλεγχο της αγοράς ακινήτων του».

Πηγή: Guardian

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter