Το Βερολίνο περιμένει το «όχι» του Τραμπ στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Το Βερολίνο περιμένει το «όχι» του Τραμπ στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας εκτιμά ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα «καταγγείλει» τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, ενώ επέκρινε το όραμα περί διεθνών σχέσεων του προέδρου των ΗΠΑ, όπου επικρατεί «το δίκαιο του ισχυρού».

«Οι ΗΠΑ πιθανόν- αυτό φοβάμαι- θα καταγγείλουν την ερχόμενη εβδομάδα τη συμφωνία με το Ιράν» επισήμανε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας. Εντούτοις, ο Γερμανός υπουργός διαβεβαίωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση θα συνεχίζει να εργάζεται ώστε η συμφωνία, η οποία στοχεύει στο να αποτρέψει το Ιράν από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, θα εφαρμοστεί.

«Τί θα κερδίζαμε αν αντιμετωπίζαμε το Ιράν με τρόπο τέτοιο που θα το ωθούσε προς την ανάπτυξη εντέλει ατομικών όπλων; Τίποτα απολύτως» συμπλήρωσε ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, όπως μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε σε προεκλογική συγκέντρωση στο Χέλμστετ, στην Κάτω Σαξονία, στο βόρειο τμήμα της Γερμανίας, όπου την 15η Οκτωβρίου αναμένεται να διεξαχθούν τοπικές εκλογές. Τόνισε δε ότι η πολιτική του Αμερικανού ηγέτη αντιπροσωπεύει «έναν κίνδυνο», καθώς ο Τραμπ θεωρεί «τον κόσμο ως μια αρένα, ένα πεδίο συγκρούσεων όπου επικρατεί ο ισχυρότερος».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter