Το Βερολίνο ζητεί από τις χώρες της ΕΕ να υποδεχθούν μετανάστες μετά την καταστροφική στη Μόρια

Το Βερολίνο ζητεί από τις χώρες της ΕΕ να υποδεχθούν μετανάστες μετά την καταστροφική στη Μόρια

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας ζήτησε σήμερα από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υποδεχθούν μετανάστες εξαιτίας της «ανθρωπιστικής καταστροφής» που προκλήθηκε από πυρκαγιά στον καταυλισμό της Μόριας, στη Λέσβο.

«Οφείλουμε το συντομότερο να προσδιορίσουμε πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε την Ελλάδα» και στη βοήθεια αυτή «περιλαμβάνεται μια κατανομή ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ που είναι έτοιμες να υποδεχθούν (μετανάστες)», έγραψε στο Twitter ο Χάικο Μάας, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία της ΕΕ κατά το τρέχον εξάμηνο, μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε τον καυταυλισμό αυτό.

Πρόεδρος Κομισιόν: Ζήτησα από τον Αντιπρόεδρο Μ. Σχοινά να ταξιδέψει στην Ελλάδα το συντομότερο δυνατόν

Η ΕΕ είναι έτοιμη να παρέχει στήριξη τονίζει η πρόεδρος της Κομισιόν σε ανάρτησή της στο τουίτερ και επισημαίνει ότι ζήτησε από τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, να ταξιδέψει στην Ελλάδα το συντομότερο δυνατόν.

Ειδικότερα, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν υπογραμμίζει: «Είμαι βαθιά λυπημένη από τα γεγονότα της προηγούμενης νύχτας. Το Κολλέγιο ενημερώθηκε σήμερα το πρωί. Ζήτησα από τον αντιπρόεδρο, Μαργαρίτη Σχοινά να ταξιδέψει στην Ελλάδα το συντομότερο δυνατό. Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε, μαζί με τα κράτη-μέλη. Προτεραιότητά μας είναι ασφάλεια όσων έμειναν χωρίς στέγη».

Συμπαράσταση και από τον Σαρλ Μισέλ:

Η ΕΕ είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει στήριξη μετά τη φωτιά στη Μόρια, ανέφερε σε μήνυμά του στο twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

«Οι σκέψεις μου είναι με όλους εκείνους που κινδύνευσαν στον προσφυγικό καταυλισμό στη Μόρια. Πλήρης αλληλεγγύη με τους ανθρώπους της Λέσβου που παρέχουν στέγαση, τους μετανάστες και το προσωπικό. Είμαστε σε επικοινωνία με τις ελληνικές Αρχές και έτοιμοι να παρέχουμε στήριξη», ανέφερε ειδικότερα ο κ. Μισέλ.

Τηλεφωνική επικοινωνία Σχοινά-Μητσοτάκη:

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Επίτροπος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε πριν από λίγο με τον Έλληνα πρωθυπουργό για τη φωτιά στη Μόρια.

«Μόλις επικοινώνησα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη φωτιά στη Μόρια. Τον διαβεβαίωσα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να συνδράμει άμεσα την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα αυτές τις δύσκολες ώρες. Η Επίτροπος Ύλβα Γιόχανσον είναι σε επαφή με τους αρμόδιους υπουργούς» αναφέρει ο κ. Σχοινάς σε ανάρτησή του στο twitter.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter