Το «βινιτρύλιο» και τα γάντια της Σοφίας Νικολάου

Το «βινιτρύλιο» και τα γάντια της Σοφίας Νικολάου

Το θράσος της γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου με τις συνεχείς απευθείας αναθέσεις χτύπησε κόκκινο και  η ίδια  συνεχίζει να προβάλει δικαιολογίες που δεν στέκουν πουθενά.

Τελευταίο σκάνδαλο η προμήθεια γαντιών νιτριλίου μιας χρήσεως (7.940 κουτιών των 100 τμχ γαντιών νιτριλίου μιας χρήσεως) για την κάλυψη όλων των καταστημάτων κράτησης της χώρας και του Ι.Α.Α.Α. Βόλου.

Για το συγκεκριμένα καταστήματα θα αρκούσαν και τα απλά γάντια latex ή βινυλίου. Ωστόσο προτιμήθηκαν τα ιατρικού τύπου από νιτρίλιο, χωρίς άλλες προδιαγραφές.

Η προμήθεια ανατέθηκε στην εταιρεία NEW OPTICAL SOLUTIONS Ε.Ε. Το κόστος της ανάθεσης ανήλθε σε 147.287 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 6%. Αξίζει να σημειωθεί πως το κόστος του κάθε ενός από τα 7.940 κουτιά που περιέχουν 100 τεμάχια γαντιών νιτριλίου μιας χρήσεως κοστολογήθηκε σε 17,50 ευρώ.

Η εταιρία αυτή στο eshop της τα ονομάζει γάντια «βινιτρυλίου», ένας όρος που δεν υφίσταται επιστημονικά. Είναι πανομοιότυπα με τα γάντια βινυλίου και νιτριλίου και η τελική τους τιμή είναι 10,90 ευρώ το πακέτο των 100 τεμαχίων, όπως ανέγραφε στο eshop.

Όμως μετά τις αποκαλύψεις του Κώστα Βαξεβάνη, το eshop της εταιρίας κατέβασε την προσφορά για τα γάντια «βινιτρυλίου». Οι φωτογραφίες όμως έμειναν.

 Όπως και να τα ονομάσει, τα γάντια αυτά έχουν τιμή 10,90 ευρώ. Πως έφτασε η κα Νικολάου να τα αγοράσει 17,50;

Ίσως εδώ θα έπρεπε να παρέμβει ένας εισαγγελέας  για να λύσει το μυστήριο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter