Το βίντεο που καταρρίπτει τα «σενάρια συνωμοσίας» για την καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων (Video)

Το βίντεο που καταρρίπτει τα «σενάρια συνωμοσίας» για την καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων (Video)

Πολλές φωτογραφίες και κυρίως βίντεο που καταγράφηκαν κατά την ώρα της πυρκαγιάς στην Παναγία των Παρισίων αναπαράχθηκαν από τα κοινωνικά δίκτυα.

Ορισμένοι χρήστες των κοινωνικών δικτύων προχώρησαν σε εκτιμήσεις και μίλησαν για μυστηριώδεις παρουσίες πάνω στον καθεδρικό ναό κατά τη διάρκεια της φωτιάς.

Κατά την επαναπροώθηση των βίντεο αυτών και των φωτογραφιών στα κοινωνικά δίκτυα, έχασαν την ποιότητα (την ανάλυσή τους). Ήταν λογικό επομένως να δημιουργήσουν υποψίες.

Έτσι δημιουργήθηκαν περιοχές χωρίς ευκρίνεια με αποτέλεσμα ορισμένοι χρήστες να δημιούργησαν απατηλά σενάρια.

Αν όμως ανατρέξουμε στην αρχική πηγή, στο αρχικό βίντεο και τις φωτογραφίες, οι εξηγήσεις είναι πιο απλές.

Το βίντεο που ακολουθεί:

  • Έτσι στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε, σε χαμηλή ανάλυση εικόνας, ένα άτομο να έχει παρεισφρήσει στη στέγη της Παναγίας των Παρισίων τη στιγμή που είχε εκκενωθεί. Η φιγούρα του φαίνεται με αρκετή ευκρίνεια στο βίντεο χαμηλής ανάλυσης.

Αν όμως ψάξεις λίγο όμως σε υψηλότερης ποιότητες βίντεο και φωτογραφίες θα δεις πως η φιγούρα αυτή δεν είναι άλλη από το άγαλμα στο αέτωμα της βόρειας πλευράς του καθεδρικού ναού.

  • Σε ένα άλλο βίντεο, πάλι χαμηλής ανάλυσης με χαμένα τα χρώματα, εμφανίζεται ένα άτομο να περπατάει στον εξωτερικό διάδρομο του ενός κωδωνοστασίου, την ώρα που επισήμως είχε γίνει εκκένωση.

Ορισμένοι εκτίμησαν πως δεν πρόκειται για πυροσβέστη αλλά για ύποπτο.

Αν δείτε όμως τις ίδιες εικόνες σε καλύτερη ανάλυση θα διακρίνετε ένα άτομο που φοράει κόκκινα με κίτρινο γιλέκο και γυαλιστερό κράνος. Ακριβώς δηλαδή τη στολή των πυροσβεστών.

Μετά μάλιστα από το πέρασμα του συγκεκριμένου ατόμου βλέπουμε άλλα άτομα με την ίδια στολή να κρατούν μάνικες και φιάλες οξυγόνου.

Οι εικόνες αυτές δημοσιοποιήθηκαν στις 8 και 48 το βράδυ, περίπου 2 ώρες αφού έφτασαν οι πυροσβέστες στον καθεδρικό ναού…

Επομένως το πιθανότερο είναι να πρόκειται για έναν πυροσβέστη…

Πηγή: lemonde.fr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter