Το Blue Star Delos, το πρώτο πλοίο που έδεσε σε λιμάνι το 2018

Το Blue Star Delos, το πρώτο πλοίο που έδεσε σε λιμάνι το 2018

Το επιβατηγό-οχηματαγωγό Blue Star Delos, με 76 άτομα πλήρωμα, ήταν το πρώτο πλοίο της ακτοπλοΐας που εισήλθε -λίγα λεπτά μετά την έλευση του νέου έτους- στο λιμάνι του Πειραιά.

Το πλοίο, που εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιάς-Πάρος-Νάξος-Σαντορίνη μετ’ επιστροφής, έδεσε με απόλυτη ασφάλεια στην πύλη Ε-7 αποβιβάζοντας 215 επιβάτες, 20 ΙΧ αυτοκίνητα, ένα φορτηγό και δύο δίκυκλα.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο Σταμάτιο Ράπτη και τον λιμενάρχη Πειραιά Κωνσταντίνο Λεοντάρα, ανέβηκε στη γέφυρα του πλοίου και αντάλλαξε ευχές με τον Πλοίαρχο, το πλήρωμα και επιβάτες.

Ο υπουργός, απευθυνόμενος στον πλοίαρχο του πλοίου Μακάριο Λύρα, τα μέλη του πληρώματος και τους επιβάτες τόνισε:

«Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πατρίδα μπορούν να αναχαιτιστούν με την ευθύνη όλων μας. Οι ευχές όλων μας σήμερα με τη δική μας συμμετοχή μπορούν να μετατραπούν σε μια συλλογική προσπάθεια στην οποία να καταθέσουμε όλοι τον καλό μας εαυτό γιατί είναι βέβαιο ότι όλοι μας πιστεύουμε ότι πάνω από τις προσωπικές μας προσπάθειες και επιλογές είναι η πατρίδα και η κοινωνία. Και σε ένα τέτοιο πνεύμα μπορούμε να πορευθούμε για να αποδείξουμε ότι η παρουσία μας σε αυτή την κρίσιμη στιγμή είναι χρήσιμη για τον τόπο και το λαό μας».

Ο Λιμενάρχης Πειραιά Κωνσταντίνος Λεοντάρας ευχήθηκε στον καπετάνιο του πλοίου καλά ταξίδια και να φέρει την τύχη που χρειάζεται κάθε λιμάνι.

Ο πλοίαρχος του Blue Star Delos Μακάριος Λύρας ευχήθηκε σε όλους τους ναυτικούς καλά ταξίδια, ο Αγ. Νικόλαος να είναι στην πλώρη τους και σύντομα να είναι κοντά στις οικογένειές τους.

“Tο πρώτο πράγμα που ευχόμαστε είναι υγεία σε όλο τον κόσμο και αγάπη», είπε και πρόσθεσε ότι οι στιγμές στο πλοίο είναι κάθε μέρα έντονες και διαφορετικές – και ποτέ οι ίδιες.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μετέβη στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου, όπου ευχήθηκε σε όλο το προσωπικό που βρίσκεται στη βάρδια.

Από το Κέντρο Επιχειρήσεων ο υπουργός συνομίλησε και έδωσε ευχές στους πλοιάρχους και στα πληρώματα τριών ελληνικών εμπορικών πλοίων, αλλά και στους κυβερνήτες δύο σκαφών του λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό κι ένα περιπολικό.

Ο υπουργός συνομίλησε με τον πλοίαρχο του ελληνόκτητου πετρελαιοφόρου RIO που εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν κενό φορτίου στον Ατλαντικό Ωκεανό, με τον πλοίαρχο του πετρελαιοφόρου Britanis που βρίσκεται στον νότιο Ινδικό Ωκεανό και το «cic» ls της “colden union” που μεταφέρει σιδηρομετάλλευμα νότια της Κίνας.

Ο κ. Κουρουμπλής ευχήθηκε στους πλοιάρχους και τα πληρώματα προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter