Το BMW Vision iNEXT (video)

Το BMW Vision iNEXT (video)

Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της BMW AG τον Μάιο του 2018, ο Χάραλντ Κρούγκερ, Πρόεδρος Δ.Σ. του BMW Group, περιέγραψε το iNext ως εξής: «Το iNEXT project θα αποτελέσει το θεμέλιο λίθο για το μέλλον μας, από το οποίο θα επωφεληθούν ολόκληρη η εταιρία και οι μάρκες της».

Το iNEXT επιχειρεί να απαντήσει στο μεγάλο ερώτημα που βρίσκεται στο επίκεντρο των καθημερινών δραστηριοτήτων του BMW Group: «Πώς θα μετακινούμαστε στο μέλλον;» Το iNEXT βασίζεται αποκλειστικά στην ιδέα που γεννήθηκε για πρώτη φορά το 2007 με το “project i” και έλαβε σάρκα και οστά με το BMW i3 το 2013. Το BMW Group έχει ήδη πετύχει πολλά σε αυτό τον τομέα: διαθέτει τώρα εμπειρία άνω των δέκα χρόνων στο χώρο της ηλεκτροκίνησης σε παραγωγή μικρής και μεγάλης κλίμακας, τα μοντέλα BMW i βελτιώνονται συνεχώς και η τεχνολογία τους εφαρμόζεται στο σταδιακό εξηλεκτρισμό μοντέλων BMW και MINI. Το επόμενο βήμα τώρα είναι η πλήρης ενσωμάτωση των στρατηγικών καινοτομιών Autonomy + Connectivity + Electric + Services (Αυτονομία + Συνδεσιμότητα + Ηλεκτροκίνηση + Υπηρεσίες).

Η Σχεδίαση, από την άλλη, αποτυπώνει οπτικά τις καινοτομίες και απαντά στο ερώτημα για το ποια μορφή θα έχει η εμπειρία της οδηγικής απόλαυσης στο μέλλον. Το αυτοκίνητο που γνωρίζουμε σήμερα ως BMW iNEXT θα έρθει στην αγορά το 2021.

Το BMW Vision iNEXT 

Εξαιρετικά αυτοματοποιημένο, χωρίς ρύπους και πλήρως συνδεδεμένο, συγκεντρώνει τις στρατηγικές καινοτομίες σε ένα Vision Vehicle για πρώτη φορά και απαντά απροκάλυπτα στο ερώτημα: «Τι μορφή θα έχει ένα αυτοκίνητο όταν δεν θα χρειάζεται πλέον να οδηγείται από κάποιον, αλλά θα υπάρχει αυτή τη δυνατότητα εάν αυτός το επιθυμεί;» Στο επίκεντρο τέτοιων διαβουλεύσεων βρίσκονται – περισσότερο από ποτέ, οι άνθρωποι με όλα τα συναισθήματα και τις επιθυμίες τους.

Η έκδοση παραγωγής του BMW iNEXT θα γίνει η νέα τεχνολογική ναυαρχίδα. Η παραγωγή στο Dingolfing προγραμματίζεται να ξεκινήσει το 2021. Θα φέρει τις στρατηγικές καινοτομίες του BMW Group (“D+ACES”) στο δρόμο για πρώτη φορά σε ένα ‘πακέτο’.

Έχοντας τις διαστάσεις και τις αναλογίες ενός σύγχρονου SAV της BMW, το BMW Vision iNEXT αποπνέει κύρος και αυτοπεποίθηση. Το αυτοκίνητο δηλώνει με την πρώτη ματιά τον πρωτοποριακό χαρακτήρα του μέσα από καθαρές, ανάγλυφες γραμμές και επιφάνειες. Συναρπαστικές αποχρώσεις και προηγμένες λεπτομέρειες ενισχύουν αυτή την εντύπωση. Η εξωτερική απόχρωση Liquid Greyrose Copper σταδιακά αλλάζει από ένα ζεστό τόνο του χαλκού σε σκούρο τριανταφυλλί και χαρίζει στο όχημα μία δυναμική αίσθηση ακόμα και όταν είναι σταματημένο.

Οι οδηγοί του BMW Vision iNEXT μπορούν να επιλέξουν είτε να έχουν οι ίδιοι τον έλεγχο (σε “Boost” mode) ή να τον μεταθέσουν στο αυτοκίνητο (“Ease” mode). Το “Boost” mode χρησιμοποιεί το σύστημα ηλεκτροκίνησης για μία πολύ δυναμική και σχεδόν αθόρυβη οδηγική εμπειρία με μηδενικούς ρύπους. Στο “Ease” mode, το όχημα προσφέρει σε οδηγούς και επιβάτες ένα χώρο κατάλληλο για ποικίλες δραστηριότητες.

 Το BMW Vision iNEXT μπορεί να είναι ένα χώρος για χαλάρωση, επικοινωνία, ψυχαγωγία ή αυτοσυγκέντρωση, ανάλογα με τις επιθυμίες. Οι δυνατότητες είναι τόσο πολύπλευρες, όσο και οι ανάγκες των επιβατών. Κατά συνέπεια, η καμπίνα μοιάζει περισσότερο με ένα άνετο και μοντέρνα επιπλωμένο ‘χώρο διαβίωσης’ σε τροχούς – ένας νέος ‘Αγαπημένος Χώρος’.

Δείτε το video του Vision iNEXT εδώ: 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter