Το βραβείο του καλύτερου «εντολοδόχου» τραπεζιτών ζητά από τον ΠτΔ ο Άδωνις

Το βραβείο του καλύτερου «εντολοδόχου» τραπεζιτών ζητά από τον ΠτΔ ο Άδωνις

Δημόσιο κάλεσμα στον Προκόπη Παυλόπουλο απηύθυνε ο Άδωνις Γεωργιάδης από το περιστύλιο της Βουλής προκειμένου να τον βραβεύσει για την εκχώρηση του «Ερρίκος Ντυνάν» στην θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς, ΗΜΙΘΕΑ ΑΕ.

«Αιτούμαι μετά από αυτή την επιτυχία που είχαμε (σ.σ. την πώληση του νοσοκομείου στην τράπεζα Πειραιώς) από τον ΠτΔ να μας καλέσει, να μας δώσει και βραβείο για την επιτυχή πώληση του Ερρίκος Ντυνάν» είπε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, χαρακτηρίζοντας «σκουπίδι» το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Εξεταστική Επιτροπή.

Όταν ο κ. Γεωργιάδης κλήθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στην Υγεία προκειμένου να καταθέσει για την πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν» δεν αρνήθηκε πως παραίτησε το Δ.Σ. του νοσοκομείου μετά την επιμονή του τότε προέδρου της τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα.

Μάλιστα, ο πρώην εκπρόσωπος των εργαζομένων του νοσοκομείου, Κων. Κρέτσης, είχε καταθέσει ότι ήταν αυτήκοος μάρτυρας σε τηλεφώνημα του κ. Σάλλα προς τον τότε υπουργό Υγείας, κ. Γεωργιάδη, με τον τραπεζίτη να ζητά επιτακτικά την αποπομπή του Διοικητικού Συμβουλίου του «Ντυνάν», κάτι που έγινε με συνοπτικές διαδικασίες.

«Μπροστά μας ο Σάλλας πήρε τον Γεωργιάδη τηλέφωνο και του είπε ότι θέλει τις παραιτήσεις του ΔΣ» κατέθεσε στην Εξεταστική ο κ. Κρέτσης, διαπιστώνοντας: «Είναι προφανές ότι οι παραιτήσεις είναι εντολή Σάλλα».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αδ. Γεωργιάδη για το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ:

«Αυτή η εξεταστική δεν μπορεί να οδηγήσει σε καμία προανακριτική έναντι ουδενός υπουργό. Θα λένε γενικές ευθύνες, θα το ψάξει η Δικαιοσύνη, ό,τι έκαναν τότε για το Ερρίκος Ντυνάν.

Το λέω για να μην τους πιστεύετε, είναι κοινοί απατεώνες. Επί της ουσίας, το ¨Ερρίκος Ντυνάν¨ πουλήθηκε επί ημερών μας στην τράπεζα Πειραιώς με 115 εκατ. ευρώ, ενώ είχε 230 εκατ. ευρώ χρέη. Το ελληνικό δημόσιο εισέπραξε 40 εκατ. ευρώ όσα ακριβώς χρωστούσαν. Οι εργαζόμενοι εισέπραξαν τα χρήματά τους, ήταν τρία χρόνια απλήρωτοι. Σβήστηκαν τα χρέη στους υπόλοιπους ιδιώτες και τώρα το ελληνικό Δημόσιο προσπαθεί μέσω του Ωνασείου Ιδρύματος -όπως είπε ο πρωθυπουργός- να αγοράσει το ¨Ντυνάν¨ στο ελληνικό Δημόσιο με περίπου 70 εκατ. ευρώ.

Κοινώς αιτούμε μετά από αυτή την επιτυχία που είχαμε από τον ΠτΔ να μας καλέσει να μας δώσει και βραβείο για την επιτυχή πώληση του Ε.Ν.

Το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι για τα σκουπίδια, όπως όλος ο ΣΥΡΙΖΑ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter