Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Το νόμισμα έχει «διπλή όψη»

Το Brexit θα επηρεάσει τις πωλήσεις γερμανικών αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η αύξηση των τιμών των αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά το Brexit βάζει σε κίνδυνο χιλιάδες θέσεις εργασίας στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Σύμφωνα με έρευνα που έχει γίνει, η τιμή ενός αυτοκινήτου στην Αγγλία μπορεί να αυξηθεί μέχρι και 5.000 ευρώ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το αυτοκίνητο για τους Άγγλους να γίνει πιο ακριβό. Υπολογίζεται πως οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων θα μειωθούν κοντά στο 20% το 2019, την χρονιά που θα αποχωρήσει οριστικά το Ηνωμένο Βασίλειο από την ΕΕ.

Αυτό θα οδηγήσει σε μείωση των πωλήσεων πολλών γερμανικών μοντέλων, που σήμερα έχουν μεγάλο μερίδιο αγοράς στην Αγγλία. Περίπου το ένα πέμπτο του συνόλου των εξαγωγών γερμανικών αυτοκινήτων που προορίζονται για το Ηνωμένο Βασίλειο (Volkswagen Group, BMW Group, Daimler, Ford και Opel) θα κλονιστούν από την αλλαγή. Το σημείο αυτό προβληματίζει τους επικεφαλής των γερμανικών εργοστασίων, που ακόμη δεν γνωρίζουν πως θα αντιδράσουν σε μια επικείμενη μείωση πωλήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.