Το Charlie Hebdo σατιρίζει την σύζυγο Φιγιόν και η «σφαγή» συνεχίζεται!

Το Charlie Hebdo σατιρίζει την σύζυγο Φιγιόν και η «σφαγή» συνεχίζεται!

Το μεγάλο ξεκαθάρισμα στη γαλλική πολιτική σκηνή συνεχίζεται ενόψει των προεδρικών εκλογών σε ογδόντα ημέρες με ζητούμενο ποιος θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν, αν και οι επιλογές δεν είναι πολλές. Ο Φιγιόν κατηγορεί την αριστερά για “θεσμικό πραξικόπημα” με αφορμή τις αποκαλύψεις για τα εισοδήματα της συζύγου του.

Οι σοσιαλδημοκράτες υφίστανται τη συντριβή του προέδρου Φρανσουά Ολάντ και προσπαθούν να ορθοποδήσουν με τον πιο αριστερό Μπενουά Αμόν που όμως δεν είναι απολύτως αποδεκτός από τους “κεντρώους”. Ο εκλεκτός του «κέντρου», των «ρεπουμπλικάνων» ή «δεξιών» αν προτιμάτε, Φρανσουά Φιγιόν πλήττεται από τις απολαβές της συζύγου του Πενέλοπε.

Σχετικό και το εξώφυλλο του Charlie Hebdo που δίνει οδηγίες «Κερδίστε 500000 ευρώ χωρίς να κάνετε τίποτα. Με τη μάσκα της Πηνελόπης Φιγιόν!ι»

Πάντως οι δημοσκοπήσεις που ποτέ δεν έπεισαν συνεχίζονται:

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν είναι ο πιθανότερος νικητής των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, σύμφωνα με τα σενάρια για τον πρώτο και τον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Elabe.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο Εμανουέλ Μακρόν θα επικρατούσε της Μαρίν Λεπέν με 65% των ψήφων, ενώ ο Φρανσουά Φιγιόν θα επικρατούσε με 59% της ακροδεξιάς υποψήφιας.

Το σκάνδαλο Φιγιόν καλά κρατεί…

Φαβορί της κούρσας, ο Φρανσουά Φιγιόν, ελέγχεται πλέον επίσημα για την εικονική απασχόληση της συζύγου του και διεξάγεται έρευνα εις βάρος του για υπεξαίρεση δημοσίων πόρων, κατάχρηση και απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων.

Σύμφωνα με το Canard Enchainé, η σύζυγός του Πενέλοπε, οικοκυρά , και μέχρι πρότινος ανεπάγγελτη, έλαβε 900.000 ευρώ ως «κοινοβουλευτική συνεργάτης». Αλλά και τα δύο του παιδιά όταν σπούδαζαν, απασχολήθηκαν (εικονικά;) ως κοινοβουλευτικοί συνεργάτες.

Ο πρώην πρωθυπουργός της κυβέρνησης του Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος έθεσε την ηθική στο επίκεντρο της προεκλογικής του εκστρατείας, υποσχέθηκε ότι δεν θα προσφύγει κατά τυχόν απαγγελίας κατηγοριών εναντίον του. Παράλληλα όμως, πληθύνονται οι φωνές που ζητούν την άμεση αντικατάστασή του ως υποψηφίου της γαλλικής δεξιάς, όποια και να είναι η έκβαση της έρευνας στην υπόθεση αυτή που τροφοδοτεί την απόρριψη συλλήβδην της πολιτικής τάξης.

Ηγέτης ενός κόμματος που κερδίζει συνεχώς έδαφος μετά τις εκλογές του 2011 με το αντιευρωπαϊκό , αντιμεταναστευτικό του πρόγραμμα, η Μαρίν Λεπέν είναι επίσης αναμεμειγμένη σε υπόθεση εικονικής απασχόλησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου έχει έδρα ευρωβουλευτή.

Ο ευρωπαϊκός θεσμός απαιτεί από την Μαρίν Λεπέν την επιστροφή 340.000 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στα χρήματα που απέσπασε και χρησιμοποίησε για να αμείψει δύο συνεργάτες που δεν εργάζονταν για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά για το κόμμα της.

Η Μαρίν Λεπέν έχει ακολουθήσει μία στρατηγική εξωραϊσμού της εικόνας του κόμματός της η οποία επλήγη από τις παρεκτροπές του πατέρα της και ιδρυτή του κόμματος Ζαν-Μαρί Λεπέν και ελπίζει ότι θα εκμεταλλευθεί το κύμα του εθνικισμού, του ευρωσκεπτικισμού και κατά της παγκοσμιοποίησης που πνέει στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ενας από τους ατυχήσαντες υποψήφιους της προκριματικής διαδικασίας του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο Αρνό Μοντεμπούρ, προειδοποίησε πρόσφατα κατά της λιτότητας και των αθετημένων υποσχέσεων, δηλώνοντας ότι η σημερινή περίοδος είναι «ο τελευταίος σταθμός ανεφοδιασμού πριν από την λεπενική έρημο».

Φιγιόν: Πρόκειται για θεσμικό πραξικόπημα από την αριστερά

Ο προεδρικός υποψήφιος των γάλλων συντηρητικών Φρανσουά Φιγιόν ζήτησε σήμερα από τους συντηρητικούς βουλευτές να παραμείνουν πιστοί στον ίδιο μετά το σκάνδαλο σχετικά με την εργασία της συζύγου του, καταγγέλλοντας ότι αριστεροί προσπαθούν να στοχοποιήσουν την προεκλογική εκστρατεία του.

«Αντιμετωπίζουμε ένα θεσμικό πραξικόπημα από την αριστερά», δήλωσε ένας βουλευτής του κόμματος Οι Ρεπουμπλικανοί που παρευρέθη σε συνάντηση με τον Φιγιόν.

Ο βουλευτής, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε πως ο Φιγιόν ζήτησε από τους συναδέλφους του «να αντέξουν για 15 ημέρες» — το διάστημα που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί η επίσημη έρευνα για την υπόθεση.

«Ουδείς θα εμποδίσει τον Φρανσουά Φιγιόν και τη Δεξιά να είναι παρόντες στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών και στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών», δήλωσε αργότερα ο εκπρόσωπος του Φιγιόν Τιερί Σολέρ.

Ο Φιγιόν έπαψε να είναι το φαβορί για τις φετινές προεδρικές εκλογές αφότου άρχισε η επίσημη έρευνα σχετικά με δημοσίευμα εφημερίδας ότι η σύζυγός του και η οικογένειά του κέρδισαν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ, κυρίως από χρήματα των φορολογουμένων, προσφέροντας ελάχιστη εργασία.

Οι «βαρόνοι» του κόμματος εξετάζουν το κατά πόσο υπάρχει ανάγκη για ένα Σχέδιο Β χωρίς τον Φιγιόν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter