Το Cine Παράδεισος για τον Βασίλη Φιλώρα

Το Cine Παράδεισος για τον Βασίλη Φιλώρα

Δύο βραδιές αφιερωμένες στον εθελοντή πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Ο 38άχρονος Βασίλης Φιλώρας έχασε τη ζωή του στη διάρκεια των φετινών καταστροφικών πυρκαγιών στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Πήγε εκεί ως εθελοντής πυροσβέστης για να βοηθήσει στην κατάσβεσή τους και το πλήρωσε µε τη ζωή του. Οι υπεύθυνοι του Cine Παράδεισος, του δηµοτικού κινηµατογράφου του Κορυδαλλού, ως ελάχιστο δείγµα ευγνωµοσύνης αποφάσισαν να προβάλουν δύο ταινίες πρόσφατης παραγωγής και τα έσοδα να διατεθούν στην οικογένεια του Βασίλη. Πρόκειται για το δανέζικο φιλµ «Ασπρο πάτο» του Τόµας Βίντερµπεργκ και το ιταλικό «Μάρτιν Ιντεν». Το πρώτο είναι το πλέον µεθυστικό φιλµ της χρονιάς, που µεταξύ άλλων σάρωσε τα ευρωπαϊκά κινηµατογραφικά βραβεία (µε νίκες στις κατηγορίες καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου, καθώς και α΄ ρόλου για τον πρωταγωνιστή Μαντς Μίκελσεν), ενώ απέσπασε και το βραβείο κορυφαίας διεθνούς ταινίας στα 93α βραβεία Οσκαρ, όπου ο Τόµας Βίντερµπεργκ βρέθηκε υποψήφιος και για το Οσκαρ σκηνοθεσίας, διάκριση που δίνεται για πρώτη φορά σε σκηνοθέτη από τη ∆ανία. Η ιστορία αφορά τη σχέση τεσσάρων µεσήλικων καθηγητών λυκείου της Κοπεγχάγης που έχουν χάσει την όρεξή τους για τη ζωή και αποφασίζουν να πίνουν κάθε µέρα λίγη ποσότητα αλκοόλ ώστε να βρίσκονται σε καλή διάθεση και να ξαναβρούν τη χαµένη τους αισιοδοξία. Γρήγορα θα έρθουν τα πρώτα θετικά σηµάδια –οι τρόποι διδασκαλίας τους αρχίζουν να γίνονται περισσότερο αυθόρµητοι και «φανταχτεροί»–, όµως τα οικογενειακά και επαγγελµατικά ζητήµατα θα ακολουθήσουν την ακριβώς αντίστροφη διαδροµή. Το «Μάρτιν Ιντεν» του Πιέτρο Μαρτσέλο, µε τη βραβευµένη στο Φεστιβάλ Βενετίας ερµηνεία του Λούκα Μαρτινέλι, µας µεταφέρει στην προπολεµική Νάπολη όπου ένας αµόρφωτος εργάτης, ο Μάρτιν Ιντεν, ερωτεύεται τη γλυκιά και καλλιεργηµένη µεγαλοαστή Ελενα. Η µεταµόρφωση του φτωχού και αµόρφωτου εργάτη σε πολιτικοποιηµένο εµβληµατικό συγγραφέα είναι το θέµα του οµότιτλου βιβλίου του Τζακ Λόντον στο οποίο βασίζεται το φιλµ.

Οι προβολές θα γίνουν στις 27/8 (22.20, «Ασπρο πάτο») και 28/8 (22.20, «Μάρτιν Ιντεν»), µε κόστος εισιτηρίου τα €3. Οσοι θεατές επιθυµούν µπορούν να δουν το φιλµ έχοντας ήδη κάνει κατάθεση στον λογαριασµό της συζύγου του Βασίλη Φιλώρα (ο λογαριασµός µε IBAN GR6601718580006858123878503 είναι στην Τράπεζα Πειραιώς και δικαιούχος εµφανίζεται η Ε. Καµπάκου) και να δείχνουν απλώς το καταθετήριο στην είσοδο του σινεµά. Τα έσοδα θα µεταφερθούν µέσω e-banking στον παραπάνω λογαριασµό την ώρα της προβολής της ταινίας. Τέλος, σηµειώνεται πως οι συγκεκριµένες προβολές δεν γίνονται στην ταράτσα του Cine Παράδεισος λόγω της µικρής χωρητικότητάς της (µόλις 110 θέσεις) σε σχέση µε το θέατρο «Θανάσης Βέγγος» του ∆ήµου Κορυδαλλού που έχει χωρητικότητα 830 θέσεων. Το Cine Παράδεισος ευχαριστεί τον δήµαρχο Νίκο Χουρσαλά και τον ∆ήµο Κορυδαλλού για την παραχώρηση του χώρου, καθώς και για το γεγονός πως είναι σηµαντικοί αρωγοί στην παραπάνω προσπάθεια.

INFO

Οι κινηματογραφικές προβολές διοργανώνονται από το Cine Παράδεισος στο Θέατρο Κορυδαλλού «Θανάσης Βέγγος» στις 27/8 (22.20, «Ασπρο πάτο») και 28/8 (22.20, «Μάρτιν Ιντεν»). Κόστος εισιτηρίου €3, με τα έσοδα να διατίθενται στην οικογένεια του 38άχρονου εθελοντή πυροσβέστη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter