Το CNN εκθέτει τον Μητσοτάκη για τους πρόσφυγες στο Αιγαίο

Το CNN εκθέτει τον Μητσοτάκη για τους πρόσφυγες στο Αιγαίο

Από την έδρα του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη ο έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να παραχωρήσει δηλώσεις στο CNN αναφορικά με την προκλητικότητα και την εργαλειοποίηση του προσφυγικού από πλευράς της Τουρκίας.

Είναι γνωστό πως μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις και έτσι μπορεί το διεθνούς βεληνεκούς Μέσο Ενημέρωσης να μην σχολίασε την δήλωσή του Κυριάκου Μητσοτάκη πως: «το να κατηγορεί την Ελλάδα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας μια χώρα που συστηματικά εργαλειοποιεί μετανάστες για πολιτικούς λόγους είναι εντελώς παράλογο. Θα πρέπει να θυμήσω σε εσάς και το κοινό σας τι είχε συμβεί πριν από ενάμιση χρόνο, τον Μάρτιο του 2020 όταν ο πρόεδρος Ερντογάν ενθάρυνε δεκάδες χιλιάδες απελπισμένους ανθρώπους να περάσουν τα σύνορα», τη στιγμή που από πίσω του έπαιζαν πλάνα που έδειχναν το ελληνικό λιμενικό να εγκαταλείπει πρόσφυγες στη μέση του πελάγους.

Όταν ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο του CNN για ποιόν λόγο η Τουρκία θα μπορούσε να υιοθετεί αυτή τη ρητορική ο Κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Δεν είμαι σε θέση να απαντήσω τι σκέφτεται ο πρόεδρος Ερντογάν. Αν (η εργαλειοποίηση) αποτελεί κομμάτι ενός παιχνιδιού κυριαρχίας. Τους τελευταίους μήνες έχουμε παρατηρήσει έκρηξη προκλητικής ρητορικής από πλευράς της Τουρκίας».

Αν κοιτάξει κάποιος στην πάνω δεξιά γωνία του πλάνου που παίζει πίσω από τον πρωθυπουργό θα παρατηρήσει πως το προβαλλόμενο βίντεο φέρει ως πηγή την τούρκικη ακτοφυλακή.

Αντίστοιχα πλάνα της ίδιας πηγής έχουν κατά το παρελθόν χρησιμοποιηθεί ως τεκμήρια σε ρεπορτάζ μεγάλων διεθνών Μέσων με στόχο την διερεύνηση των καταγγελιών περί επαναπροωθήσεων από πλευράς της ελληνικής ακτοφυλακής.

Το απόσπασμα της συνέντευξής του έχει αναρτήσει και ο ίδιος από τον λογαριασμό του στο Facebook αφήνοντας ανοιχτές δύο πιθανότητες είτε να μην έχει αντιληφθεί τι γίνεται πίσω του  είτε να επιλέγει συνειδητά να το παρακάμψει αφήνοντάς το ασχολίαστο.

 

Διαβάστε επίσης: 

Επιστολή του ΟΗΕ εκθέτει την κυβέρνηση Μητσοτάκη για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα

Βουλή – Μεταναστευτικό: Μηταράκης – Θεοδωρικάκος απειλή για τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter