Το CNN εξέθεσε τον Μητσοτάκη για τους εμβολιασμούς

Το CNN εξέθεσε τον Μητσοτάκη για τους εμβολιασμούς

Συνέντευξη παραχώρησε ο πρωθυπουργός στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, κατά την διάρκεια της οποίας επιχείρησε να εξηγήσει τους λόγους του  υποχρεωτικού εμβολιασμού των ατόμων άνω των 60 ετών με την απειλή προστίμου. Αυτό είναι το «ύστατο μέτρο» όπως τόνισε στην δημοσιογράφο Κριστιάν Αμανπούρ άλλωστε, αφού επέμεινε πως η κυβέρνηση του αρέσκεται να λαμβάνει προληπτικά μέτρα.

Σημειώνεται ότι ο Πρωθυπουργός έριξε και ευθύνη στην αντιπολίτευση, αφού ανέφερε πως στην Ελλάδα δεν έχουμε πολιτική συναίνεση γύρω από το ζήτημα της πανδημίας και επέκρινε την απόφαση της αντιπολίτευσης να «πολιτικοποιήσει» την πανδημία, κάνοντας λόγο για «μεγάλο λάθος».

Επιπλέον, επέμεινε στην προσπάθεια να δικαιολογήσει την απειλή προστίμου, αναφέροντας ότι  έως τις 16 Ιανουαρίου, όταν και ξεκινά να ισχύει το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ μηνιαίως, εκτιμάει πως η πλειοψηφία των πολιτών άνω των 60 θα έχει λάβει την απόφαση να εμβολιαστεί.

Πιο αναλυτικά σημείωσε:

«Είμαι φιλελεύθερος πολιτικός, δεν μου αρέσει η υποχρεωτικότητα από θέση αρχής, ωστόσο, πιστεύω ότι πήραμε τη σωστή απόφαση, μόλις εμφανίστηκε η μετάλλαξη Ο για την οποία δεν γνωρίζουμε ακόμη πολλά, είπαμε πως αυτή είναι η σωστή απόφαση και πρέπει να την πάρουμε τώρα».

Χαρακτηριστικό είναι το σημείο, όπου τον ρώτησε η δημοσιογράφος αν θα μπορούσε να έχει πάρει νωρίτερα την απόφαση για υποχρεωτικότητα παραθέτοντας ένα γράφημα με τα ποσοστά εμβολιασμένων σε άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου, πιστοποιώντας ότι οι συνεντεύξεις του πρωθυπουργού εκτός συνόρων ή εκείνες που λαμβάνονται από ξένους δημοσιογράφους, συχνά εκθέτουν όσα ως τώρα παρουσιάζονται ως «καλώς καμωμένα» από την ελληνική κυβέρνηση.

Χωρίς να αφήσει ασχολίαστη την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πώς τα πάει η χώρα μας σε σχέση με άλλες χώρες, η Κριστιάν Αμανπούρ ήταν αρκετά προετοιμασμένη και έδειξε το γράφημα στο οποίο η Ελλάδα ήταν ουραγός στους εμβολιασμούς μεταξύ πέντε χωρών.

«Θέλω να δείξω ένα γράφημα γιατί είπατε ότι τα στατιστικά σας είναι παρόμοια με τους γείτονές σας στην Ευρώπη. Δε ξέρω τι εννοείτε με γείτονες αλλά στην Πορτογαλία το 81,6% είναι πλήρως εμβολιασμένο» σημείωσε η Κριστιάν Αμανπούρ και συμπλήρωσε ότι καταλαβαίνει γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρειάστηκε να κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών, φέρνοντας τον συνομιλητή της σε αμήχανη θέση.

Στον πίνακα μετά την Πορτογαλία ακολουθούσε Ισπανία (74%), Ιταλία (73,3%), Γαλλία (70%) και Ελλάδα (62,4%).

Σε ό,τι σχετίζεται με το Μεταναστευτικό ζήτημα πάντως, τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και την συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο, ο πρωθυπουργός απάντησε με μομφές προς  τα λοιπά κράτη της Ευρωπαϊκής  Ένωσης.

Παράλληλα  σημείωσε τα εξής:

«Κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για να σώζουμε ανθρώπινες ζωές στο Αιγαίο καθημερινά. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να συνεργαζόμαστε με τους γείτονες μας και εν προκειμένω με την Τουρκία. Στο πρόσφατο παρελθόν, η Τουρκία επιχείρησε να εργαλειοποιήσει το Μεταναστευτικό. Τώρα έχουν υιοθετήσει διαφορετική τακτική και ορθά το έχουν κάνει. Η ανεξέλεγκτη μετανάστευση, όπως συνέβη το 2015, δεν αποτελεί τη λύση και δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή από την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter