Το «Conclavio» που υπόσχεται «εύκολο χρήμα και πολυτελή ζωή» σήμανε συναγερμό στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Το «Conclavio» που υπόσχεται «εύκολο χρήμα και πολυτελή ζωή» σήμανε συναγερμό στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Διαδικτυακοί ιστότοποι και ομάδες που υπόσχονται «εύκολα, πολλά χρήματα και πολυτελή ζωή», παρέχοντας… συμβουλές σε «υποψήφιους επενδυτές» τυγχάνουν αυξανόμενης δημοφιλίας ακόμη και σε νεαρές ηλικίες. Οι κινήσεις τους φαίνεται ότι «χτύπησαν» καμπανάκι στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση προειδοποιώντας τους πολίτες πως ουσιαστικά, δεν γνωρίζει τίποτα για τις εν λόγω ιστοσελίδες, καλώντας τον κόσμο να «μην ακολουθεί συμβουλές ή προτροπές ατόμων».

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή αναφέρεται σε ιστοσελίδες όπως το conclavio.com και το ekatommyriouxos.gr, εντός των οποίων, δίνονται υποσχέσεις για εύκολα και πολλά χρήματα, έναντι συνδρομής για «επενδυτικές συμβουλές» που παρέχονται (κυρίως μέσω κρυπτονομισμάτων) και τους τελευταίους μήνες αυξάνουν ραγδαία τους ακόλουθούς τους.

Η ομάδα του «Conclavio» αριθμεί περισσότερα από 3.000 μέλη στο Telegram το οποίο κυρίως δραστηριοποιείται και απαιτείται για τη διαδικασία συμμετοχής στο «πρότζεκτ». Μέσω της εγγραφής στην εν λόγω υπηρεσία και με την καταβολή μηνιαίας συνδρομής, παρέχονται βίντεο και πληροφορίες για επενδύσεις με κρυπτονομίσματα.

Σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς «ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι οι δικτυακοί τόποι conclavio.com και ekatommyriouxos.gr, οι οποίοι φέρεται να προσφέρουν στα μέλη που εγγράφονται σε αυτές (πληρώνοντας συνδρομή) «τα μυστικά του γρήγορου πλουτισμού» και εκπαίδευση, συμβουλές και καθοδήγηση για τοποθετήσεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων, δεν εποπτεύονται από την Επιτροπή.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς συστήνει στους υποψήφιους επενδυτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ακολουθούν προτροπές ή συμβουλές ατόμων που λειτουργούν εκτός οποιουδήποτε ρυθμιστικού πλαισίου. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν εποπτεύει τις αγορές κρυπτονομισμάτων (cryptoassets) και την παροχή υπηρεσιών σχετικών με τοποθετήσεις σε κρυπτονομίσματα».

Επικεφαλής του «Conclavio» είναι ο Damian Prosalendis, ο οποίος έχει «χτίσει» τη δημοφιλία του μέσω των social media, κυρίως του TikTok. Στο προφίλ του κοινοποιούνται βίντεο με εικόνες που υπόσχονται πολυτελή διαβίωση, με εικόνες από το Ντουμπάι (που δηλώνει ότι διαμένει), χρήση super cars, χρυσών κοσμημάτων και γενικά μίας άκρως πολυτελούς ζωής.

O Damian Prosalendis υποστηρίζει ότι «έβγαλε το πρώτο του εκατομμύριο σε ηλικία 20 ετών», φράση η οποία τον συνοδεύει σε πολλές αναζητήσεις στα social media. Παράλληλα, στα social media τόσο του Δαμιανού, όσο και των μελών του «Conclavio» δε λείπουν οι υποσχέσεις για εύκολο χρήμα.

Στην ιστοσελίδα αναφέρεται επίσης ότι οι «σύμβουλοι των υποψήφιων επενδυτών» έχουν κέρδη άνω των 5.000 δολαρίων τον μήνα ακόμα και αν ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 16-24 ετών. Παράλληλα, αναφέρονται και ορισμένα δημοσιεύματα του New York Weekly σχετικά με τον Damian Prosalendis.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter