«Το Δένδρο των Ψυχών»: Χάρης Δούκας και Μαρία Καρυστιανού στο σημείο που θα τοποθετηθεί το γλυπτό-μνημείο για τα θύματα των Τεμπών (Photos)

«Το Δένδρο των Ψυχών»: Χάρης Δούκας και Μαρία Καρυστιανού στο σημείο που θα τοποθετηθεί το γλυπτό-μνημείο για τα θύματα των Τεμπών (Photos)

Το σημείο όπου θα τοποθετηθεί το γλυπτό-μνημείο για τα θύματα της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, επισκέφτηκαν ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, μαζί με την Πρόεδρο Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Δευτέρας, βρέθηκαν στο πάρκο Ερμού και Πειραιώς, απέναντι από την Τεχνόπολη. Ο Χάρης Δούκας επεσήμανε ότι «“Το Δένδρο των Ψυχών” συμβολίζει τη ζωή και την ελπίδα, με 57 πουλιά, ένα για κάθε συνάνθρωπό μας που χάθηκε άδικα στα Τέμπη», συμπληρώνοντας ότι «ευελπιστούμε η πρωτοβουλία μας αυτή να αποτελέσει μια συμβολική κίνηση συμπαράστασης στον προσωπικό και συλλογικό πόνο, που προκάλεσε το δυστύχημα».

Η Μαρία Καρυστιανού στη δήλωσή της ευχαρίστησε τον δήμο Αθηναίων για την πρωτοβουλία να δημιουργήσει μνημείο για τα θύματα στα Τέμπη επισημαίνοντας όσον αφορά στον Χάρη Δούκα ότι: «Τον ευχαριστούμε που συναισθάνεται την ανάγκη μας πέρα από δικαίωση, αυτό που συνέβη να μην ξεχαστεί ποτέ, να μείνει στη μνήμη όλων, να μην επαναληφθεί ποτέ».

Το γλυπτό – μνημείο «Το Δένδρο των Ψυχών» είναι δια χειρός του Γ. Σαντεξή, σιδηρουργού που είχε την αρχική ιδέα και την εκτέλεση του έργου και τη Μ. Μανδάκη, εικαστικού, που έκανε τον σχεδιασμό του έργου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter