Το Δημόσιο ζητάει από τη νοσηλεύτρια που πλαστογράφησε το απολυτήριό της επιστροφή €50.000

Η νοσηλεύτρια πλαστογράφησε τον βαθμό του απολυτηρίου της και πέραν του γεγονότος ότι διώκεται για πλαστογραφία και απάτη σε βάρος του Δημοσίου, της έχει καταλογιστεί να επιστρέψει και αποδοχές ύψους 50.000 ευρώ .

Μάλιστα ο επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Αντώνιος Νικητάκης, πρότεινε σήμερα στην μείζονα Ολομέλεια του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου που συζήτησε την υπόθεση να απορριφθεί η αίτηση ακύρωσης που έχει κάνει η νοσηλεύτρια κατά της επίμαχης καταλογιστικής πράξης επισημαίνοντας ότι ορθώς ερμηνεύτηκε εν προκειμένω από το ελληνικό Δημόσιο η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.

Επισημαίνεται ότι αρχικά, το Δημόσιο είχε καταλογίσει στην νοσηλεύτρια του κλάδου ΔΕ, το ποσό των 179.000 ευρώ, μετά όμως από το θόρυβο που δημιουργήθηκε με την καθαρίστρια του Βόλου, η οποία είχε μάλιστα προφυλακιστεί για ανάλογη περίπτωση μέχρι που δικαιώθηκε από τη Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, το Δημόσιο της έκανε... έκπτωση στον καταλογισμό που αφορούσε αποδοχές 17 ετών και επικαλούμενο την αρχή της δίκαιης ισορροπίας της μείωσε το ποσό στις 50.000 ευρώ.

Ο δικηγόρος της πάντως επισήμανε κατά την ακροαματική διαδικασία ότι η πλαστογραφία έγινε στον βαθμό του απολυτηρίου της, ο οποίος από «14,33» έγινε «20», καθώς κι ότι αυτή η... παρέμβαση δεν είχε επιπτώσεις στους συνυποψήφιους της, οι οποίοι επίσης τότε κέρδισαν τον διορισμό τους.

Απ΄ την πλευρά του ο δικηγόρος του του Δημοσίου υποστήριξε ότι η ίδια η νοσηλεύτρια προκάλεσε τον παράνομο διορισμός της οπότε ορθώς έγινε ο επίμαχος καταλογισμός.

Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.