Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας στηρίζει Πελετίδη εναντίον της Χρυσής Αυγής

Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας στηρίζει Πελετίδη εναντίον της Χρυσής Αυγής

Τη στήριξη του δημάρχου της Πάτρας που δικάζεται επειδή δε διευκόλυνε τη δράση της Χρυσής Αυγής αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου της Αθήνας, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.

Το ΔΣ υπερψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία σχετικό ψήφισμα που κατέθεσε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, λίγες μόλις ημέρες πριν τη διεξαγωγή της δίκης του Κ.Πελετίδη στις 13 Φεβρουαρίου. «Καταθέτουμε πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο να υιοθετήσει την ομόφωνη απόφαση της ΚΕΔΕ για τη στήριξη του δημάρχου της Πάτρας, ο οποίος τη Δευτέρα δικάζεται επειδή υλοποιώντας απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν διευκόλυνε τη δράση της Χρυσής Αυγής η οποία δικάζεται χαρακτηριζόμενη σαν ναζιστική εγκληματική οργάνωση. Θεωρούμε ότι το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να υιοθετήσει αυτή τη στάση, συνενώνοντας τη φωνή του με δεκάδες δήμους σε όλη τη χώρα, σωματεία και μαζικούς» σημείωσε κατά την εισήγησή του ο Ν. Σοφιανός .

Ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης δικάζεται με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος επειδή αρνήθηκε να παραχωρήσει κοινόχρηστους χώρους για δραστηριότητες της νεοναζιστικής οργάνωσης. Μηνύθηκε από τον τότε βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μιχάλη Αρβανίτη.

Ταυτόχρονα η δημοτική αρχή έχει χαρακτηρίσει κατ’ επανάληψιν τη Χρυσή Αυγή ως μια ναζιστική, εγκληματική οργάνωση, υμνητών των Χίτλερ – Μουσουλίνι – Φράνκο – Παπαδόπουλου, που εκφράζει ρατσιστικές αντιλήψεις και λειτουργεί με τη δομή των χιτλερικών ταγμάτων εφόδου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter