Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Μετά την έντονη αντίδραση

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου αποφάσισε υπέρ της φοίτησης προσφυγόπουλων

Μετά την έντονη αντίδραση φορέων στο εξώδικο γονέων και κηδεμόνων για το θέμα της φοίτησης των προσφυγόπουλων, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης (10/10/2018) συζητήθηκε- με το Δήμαρχο Μανώλη Βουρνού να επισημαίνει πως είναι απαραίτητο τα παιδιά αυτά να πάνε στο σχολείο. Αιχμές άφησε ο κ. Βουρνούς και κατά αυτών που «διεύθυναν» στη συγκέντρωση των 1.130 υπογραφών.

Κατά της λεγόμενης «Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα» αναφέρθηκαν ευθέως οι επικεφαλής της Χιακής Συμπολιτείας Ερμιόνη Φρεζούλη και της Λαϊκής Συσπείρωσης Μάρκος Σκούφαλος.

Αντίθετοι με τον επικεφαλή της παράταξης τους και τέως Δήμαρχο Πολύδωρο Λαμπρινούδη, οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας που ψήφισαν υπέρ της φοίτησης των προσφυγόπουλων· μη δεχόμενοι την πρόταση του κ. Λαμπρινούδη για διαχωρισμό των παιδιών αν είναι από οικογένειες προσφύγων ή μεταναστών.

Ακραία η τοποθέτηση του συμβούλου της πλειοψηφίας Γιώργου Τσακού, που στην πιο ήπια έκφρασή του δεν ήθελε «τα παιδιά αυτά να πηγαίνουν σχολείο αλλά όχι με τον εγγονό του».

Το Δημοτικό Συμβούλιο (κατά πλειοψηφία επίσης) δεν έκανε πάντως δεκτή την πρόταση της Χιακής Συμπολιτείας να υποδεχτούν τη Δευτέρα τα παιδιά αυτά που θα ξεκινήσουν το σχολείο.

Πηγή: ΕΡΤ 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.