Μένει ως έχει η τιμωρία

Το Διαιτητικό απέρριψε τα αιτήματα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού

Tο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ απέρριψε πριν λίγο τα αιτήματα του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού σχετικά με το μεταξύ τους ντέρμπι στις 25 Φεβρουαρίου στην Τούμπα και το οποίο δεν ξεκίνησε ποτέ εξ αιτίας του τραυματισμού του προπονητή των «ερυθρολεύκων» Οσκαρ Γκαρθία από ρολό ταμειακής μηχανής που πέταξε από την εξέδρα οπαδός των γηπεδούχων λίγο πριν τη σέντρα του αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ ζητούσε τη διεξαγωγή του αγώνα και ο Ολυμπιακός να ισχύσει η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Οργάνου με το οποίο είχαν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί από τον «δικέφαλο». Ουσιαστικά το Δικαστήριο αποδέχθηκε την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων που είχε επιστρέψει τους τρεις βαθμούς στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση αναφέρει:

«Το Διαιτητικό Δικαστήριο κατά την τελευταία του συνεδρίαση έλαβε την ακόλουθη απόφαση. Συνεκδικάζει την υπ΄αρ. πρωτ. 9583/2018 προσφυγή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και την υπ΄αρ. 9486/2018 προσφυγή της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατά της υπ΄αρ. 9/2018 απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ. Απορρίπτει την υπ΄αρ. 9486/2018 προσφυγή της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Απορρίπτει κατά πλειοψηφία (4-1) την υπ’ αρ. 9583/2018 προσφυγή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κατά το κεφάλαιο αυτής που αναφέρεται στην υπ΄αρ.πρωτ.65/27.2.2018 ένσταση αυτής. Δέχεται κατά πλειοψηφία (4-1) την προσφυγή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, καθ’ όσο μέρος αφορά στο κεφάλαιο της υπ΄αρ. πρωτ. 68/28.2.2018 κλήσης προς απολογία του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου SUPER LEAGUE κατά αυτής. Εξαφανίζει την προσβαλλόμενη απόφαση κατά το κεφάλαιο αυτό.

Δέχεται την από 6.3.2018 έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της υπ΄αρ. 66/2018 πρωτόδικης απόφασης κατά το ως άνω κεφάλαιο. Εξαφανίζει την εν λόγω πρωτόδικη απόφαση ως προς το κεφάλαιο αυτό. Διακρατεί και δικάζει την υπόθεση κατά τούτο. Αποφαίνεται κατά πλειοψηφία (3-2) ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τέλεσε τις πράξεις που προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 15 παραγρ.3 περιπτ. ε΄εδαφ. α΄και β΄σε συνδ. με το άρθρο 13 παρ. 2 περιπτ. α΄του Πειθαρχική Κώδικα της ΕΠΟ. Κατακυρώνει τον μη τελεσθέντα αγώνα με τέρματα 0-3 υπέρ της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ( αρθ. 470 Κ.Ποιν. Δ.). Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.