Το διακύβευμα της συναυλιακής επανεμφάνισης των Nightfall

Το διακύβευμα της συναυλιακής επανεμφάνισης των Nightfall

Προφανώς και δεν έχει καμία σημασία να πούμε πόσο καλοί ήταν οι Nightfall στην πρώτη εμφάνισή τους μετά από 10 χρόνια συναυλιακής απραξίας. Ούτε αν και κατά πόσο οι Project Renegade και οι On Thorns I Lay που ζέσταναν τον κόσμο στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Όλοι οι «γενναίοι και γενναίες», όπως πολύ εύστοχα αποκάλεσε ο Ευθύμης Καραδήμας όσους έδωσαν το παρών στη συναυλία, ήταν στη συντριπτική πλειονότητά τους παλιοσειρές. Άνθρωποι δηλαδή που έχουν φάει τις συναυλίες με το κουτάλι και συνεπώς έχουν σχηματίσει ιδία άποψη. Άλλο είναι το διακύβευμα όταν μιλάμε για την πρώτη heavy metal συναυλία σε κλειστό χώρο μετά από ενάμιση ολόκληρο χρόνο. Η «γενναία κίνηση», για την οποία έκανε λόγο ο ιθύνων νους των Nightfall στο documentonews.gr πριν από τη συναυλία του περασμένου Σαββάτου δικαιώθηκε. Σε μια χώρα που σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η αναλογία εμβολιασμένων – ανεμβολίαστων είναι στο 60 – 40 και σε συνθήκες έντονης ανασφάλειας που έχουν δημιουργήσει τα νούμερα σε νέα κρούσματα, νεκρούς και διασωληνωμένους, τα 600 περίπου άτομα που έβαλαν στην άκρη τις επιφυλάξεις τους και βρέθηκαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο Gagarin είναι ένας διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός.

Πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Οι εποχές που στηνόμασταν στην ουρά σε κάποιο φυσικό σημείο (προ)πώλησης για να αγοράσουμε εισιτήρια για μια συναυλία έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Ακόμα κι αν υπάρχουν κάποιοι ρομαντικοί που εξακολουθούσαν μέχρι πρόσφατα να αντιστέκονται στην ψηφιακή επέλαση, οι σημερινές συνθήκες είναι πλέον τέτοιες που ρίχνουν τα τελευταία κάστρα. Πλέον, για να μπει κάποιος σε έναν κλειστό συναυλιακό χώρο δεν αρκεί μόνο το ηλεκτρονικό εισιτήριο με το… διαβολικό barcode που σκανάρουν οι κατά κανόνα εύσωμοι κύριοι στην είσοδο του εκάστοτε venue, αφού χωρίς τo τυπωμένο ή σκαναρισμένο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ο εύσωμος κύριος θα φράξει με τον όγκο του την είσοδο και κανένα κλείσιμο του ματιού σε ρυθμούς κώδικα μορς, καμία all time classic ατάκα «μα είμαι από τον τάδε» δεν μπορούν να αποτελέσουν διαβατήριο εισόδου… Η νέα πραγματικότητα με την οποία θα πορευτούμε – άγνωστο για πόσο – μπορεί για κάποιους να είναι δυστοπική, το σίγουρο όμως είναι ότι όσοι δεν την αποδεχτούν και δεν προσαρμοστούν σε αυτήν θα στερηθούν για ακόμα μεγαλύτερο διάστημα μια μορφή διασκέδασης που μας έλειψε ήδη πάρα πολύ.

Οι 600 διψασμένοι «γενναίοι» που απόλαυσαν τρία εξίσου διψασμένα συγκροτήματα θα ήταν σίγουρα περισσότεροι αν ορισμένοι είχαν ξεπεράσει τις δικές τους φοβίες και αμφιβολίες και ακολουθούσαν το παράδειγμα εκείνων που φρόντισαν από νωρίς να κάνουν αυτό που η επιστήμη και η κοινή λογική υπαγορεύουν.
Ο δρόμος λοιπόν για την επιστροφή (και) στη συναυλιακή κανονικότητα περνάει μέσα από τον εμβολιασμό. Όσοι επιμένουν να πορεύονται με θεωρίες συνωμοσίας ή να επηρεάζονται από τσαρλατάνους εκτός από τον υγειονομικό κίνδυνο στον οποίο επιμένουν να εκθέτουν εαυτούς και αλλήλους θα πρέπει να αρκεστούν σε σκόρπιες καλοκαιρινές συναυλίες με καθήμενους και μάσκες, με τους ευγενέστατους κατά τα άλλα ανθρώπους των venues να έρχονται και να τους υπενθυμίζουν κάθε λίγο ότι δεν πρέπει να σηκώνονται από την βιδωμένη στο έδαφος καρέκλα τους ούτε να βγάζουν τη μάσκα. Αυτό κι αν είναι δυστοπία…

Η συναυλία της 13ης Νοεμβρίου στο Gagarin θα μνημονεύεται ως η πρώτη και τελευταία στο είδος της για το 2021 σε κλειστό χώρο, αφού όλες όσες ήταν προγραμματισμένες έχουν ματαιωθεί ή στην καλύτερη περίπτωση μεταφερθεί σε νέες ημερομηνίες το 2022.

Το περασμένο Σάββατο κάποιοι έχασαν την πειστική εμφάνιση των Nightfall. Αύριο ποιους;

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter