Το (δικαστικό) σύμπαν συνωμοτεί εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη

Το (δικαστικό) σύμπαν συνωμοτεί εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη

Γύρω γύρω βαρύ έγκλημα και στη μέση ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ανθρωποι του _x000D_
γνωστού επιχειρηματία, το σπίτι, η αυλή του, οι επιχειρήσεις του αλλά _x000D_
και ο ίδιος προσωπικά κάνουν την εμφάνισή τους σε δικόγραφα ως _x000D_
πρωταγωνιστές σε παράνομες ενέργειες που σοκάρουν.

Μετά την υπόθεση του «Noor 1», στην οποία ο Μαρινάκης είναι κατηγορούμενος επειδή οι εταιρείες του εμφανίζονται να στέλνουν εμβάσματα στους ναρκέμπορους, ακόμη μία υπόθεση, αυτή του ξυλοδαρμού του διαιτητή Θανάση Τζήλου, εμπλέκει ανθρώπους του επιχειρηματία βάζοντας εκ των πραγμάτων και τον ίδιο ενώπιον σοβαρών ερωτημάτων, ίσως και δικαστικών. Δύο άτομα με γνωστή σχέση με τον Ολυμπιακό έχουν ταυτοποιηθεί ως οι δράστες του ξυλοδαρμού (για απόπειρα ανθρωποκτονίας μιλάει ο εισαγγελέας) του διαιτητή. Η πλοκή της υπόθεσης θυμίζει αστυνομική σειρά. Οι δράστες, χρησιμοποιώντας «τηλέφωνα του κιλού» τα οποία εμφανίζουν Πακιστανούς ως χρήστες, κάνουν δύο επιχειρήσεις, με διαφορά μιας βδομάδας μεταξύ τους, για να χτυπήσουν τον διαιτητή. Στην πρώτη κάνουν κατόπτευση της περιοχής και πρόβα και στη δεύτερη αφήνουν αιμόφυρτο τον Τζήλο με χτυπήματα, κλoτσιές και ένα σφυρί.

Τα δύο άτομα έχουν συνεχείς επαφές με στενούς συνεργάτες του Βαγγ. Μαρινάκη και κάνουν τηλεφωνικές επαφές μαζί τους τις ημέρες των δύο επιχειρήσεων. O Νίκος Συντυχάκης, στέλεχος της επιχείρησης Capital του εφοπλιστή, ο οποίος είναι υπόδικος στην υπόθεση μεταφοράς ναρκωτικών με το «Noor 1», έχει συνεχή επικοινωνία με τους δράστες ακόμη και μέσω εταιρικών τηλεφώνων της Capital.

Ο προσωπικός φρουρός του Μαρινάκη, ο άνθρωπος που χαρακτηρίζεται η σκιά του, Μάρκος Σταυρουλάκης, επικοινωνεί επίσης με τους δράστες. Ο διευθυντής του γραφείου Tύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός και εξ απορρήτων του επιχειρηματία Κώστας Καραπαπάς μιλά μαζί τους με κινητά τηλέφωνα. Αλλά και ο στενός φίλος και προστατευόμενος του Μαρινάκη, αοιδός παραδοσιακών ασμάτων Μανώλης Κονταρός (Κονταράκης το πραγματικό του όνομα), είναι σε συνεχή επαφή με τους δράστες. Μία ακόμη εταιρεία εκτός από την Capital φαίνεται να πραγματοποιεί κλήσεις προς τους δράστες.

Το σύνολο των συμπτώσεων δείχνει την αυλή του Βαγγ. Μαρινάκη. Αλλά και μία ακόμη εγκληματική ενέργεια δείχνει προς την ίδια κατεύθυνση. Τον Μάρτιο του 2018 ο δημοσιογράφος Πάρις Κουρτζίδης κατήγγειλε ότι άνθρωποι του Μαρινάκη τον απήγαγαν με την απειλή όπλου από το Χίλτον και τον ανάγκασαν να κατεβάσει ανάρτηση με την οποία ασκούσε κριτική στον επιχειρηματία. Ο δημοσιογράφος αναγνώρισε στην αστυνομία τον φρουρό του Μαρινάκη Μ. Σταυρουλάκη, ο οποίος μιλά και με τους δράστες του ξυλοδαρμού του Τζήλου.

Μετά την έρευνα για τα στημένα παιχνίδια και την υπόθεση του «Noor 1», για τις οποίες ο Μαρινάκης ευθέως κατηγορείται, υπάρχουν πλέον και αυτές στις οποίες έμμεσα μέχρι τώρα είναι αντικείμενο έρευνας. Ο Αρειος Πάγος επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δώσει εντολή έρευνας για το ηχητικό (το δημοσίευσε το Documento στις 24 Φεβρουαρίου) στο οποίο ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Θέμις Σοφός εμφανίζεται να προτείνει στον Μαρινάκη συνάντηση με «δικό του εισαγγελέα». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει ταυτοποιηθεί ο συγκεκριμένος εισαγγελέας που ήταν πρόθυμος για παροχή υπηρεσιών στον επιχειρηματία.

Εν ολίγοις, το σύμπαν, ειδικά το δικαστικό, εμφανίζεται να συνωμοτεί για να ενοχοποιήσει τον Βαγγ. Μαρινάκη. Την ίδια ώρα ο επιχειρηματίας, στον αντίποδα των δικαστικών υποψιών και διώξεων, εμφανίζεται ως θεσμικός παράγοντας να επικρατεί στα μέσα ενημέρωσης και να ελέγχει τη διανομή Τύπου. Πρόσφατα δημοσιεύματα φιλικού προς τον Μαρινάκη Τύπου τον εμφάνισαν να πουλάει τις μετοχές του από την εταιρεία διανομής Αργος σε εταιρεία συμφερόντων του επιχειρηματία Σμυρνιωτάκη. Ακόμη μία δράση του που χρήζει ελέγχου, αφού η συγκεκριμένη επιχειρηματική οικογένεια φαίνεται να έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα ενώ οι εκδοτικές τους επιχειρήσεις δηλώνουν κύρια επιχειρηματική δράση τη «μάντρα αυτοκινήτων»! Οι αρχές, και ειδικά η Αρχή Ανταγωνισμού, πρέπει να ελέγξουν αν πρόκειται για δόλια κίνηση με πραγματικό σκοπό είτε το κλείσιμο του χρεωμένου Αργους είτε την παραπλάνηση ως προς τον βασικό του μέτοχο.

Ο Μαρινάκης, ο οποίος, όπως αποκαλύφθηκε, αποτελεί και χορηγό της ΝΔ, τυγχάνει πλήρους ασυλίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος δεν αναφέρει το όνομά του επί ματαίω. Στην ίδια τη Δικαιοσύνη, σύμφωνα με αναφορές εισαγγελέων, υπάρχει ένα σύστημα που φαίνεται να έχει δράσει υπέρ του Μαρινάκη στις δικαστικές του εκκρεμότητες. Εισαγγελείς δηλαδή που οδήγησαν σε πειθαρχικό έλεγχο συναδέλφους τους οι οποίοι ήλεγχαν τον Μαρινάκη.

Προφανώς η ιστορία του Βαγγ. Μαρινάκη και των συμπτώσεων που τη συνοδεύουν και τον συνδέουν επιμόνως με άτομα επιρρεπή στο έγκλημα απαιτεί τώρα απαντήσεις . Οχι μόνο από τον ίδιο αλλά και από τα κόμματα της χώρας που οφείλουν να ασκήσουν έλεγχο.

Το Documento θα συνεχίσει τις αποκαλύψεις, παραβλέποντας τις προσπάθειες των μέσων ενημέρωσης που ελέγχει ο επιχειρηματίας αλλά και του φίλου του Κυρ. Μητσοτάκη να μας απαξιώσουν και να μας αποδομήσουν. Χρήματα απαιτούνται για να κρύψεις την αλήθεια, όχι για να την αποκαλύψεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter