«Το δίκτυο της ΔΕH είναι σε πολύ καλή κατάσταση» απαντά ο Θανάστης Μισδανίτης (Audio)

«Το δίκτυο της ΔΕH είναι σε πολύ καλή κατάσταση» απαντά ο Θανάστης Μισδανίτης (Audio)

Θέσεις περί δικτύων ηλεκτρισμού «στα όρια κατάρρευσης» είναι «τελείως ψευδείς, το δίκτυο είναι σε πολύ καλή κατάσταση» και στην Χαλκιδική μέχρι το μεσημέρι θα έχει αποκατασταθεί πλήρως η τροφοδοσία, τόνισε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Θανάσης Μισδανίτης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.

Κατά την καλοκαιρινή περίοδο και ειδικά μετά την τραγωδία στο Μάτι έχει επιλεγεί μία συγκεκριμένη τακτική απενεργοποίησης συστημάτων που επαναφέρουν αυτόματα τις γραμμές, ώστε να είναι δυνατόν οποιοδήποτε σφάλμα (δηλαδή ένδειξη βλάβης) να επιθεωρείται επιτόπου και να είναι βέβαιο ότι δεν υπάρχει περίπτωση πρόκλησης πυρκαγιάς, πριν επανενεργοποιηθεί πλήρως η γραμμή, διευκρίνισε ο κ. Μισδανίτης.

Οι διακοπές που παρατηρούνται δεν έχουν να κάνουν με την κατάσταση των δικτύων, αλλά με τον τρόπο που έχουμε επιλέξει να αντιμετωπίζουμε τα alert των συστημάτων, ώστε να μην διακινδυνεύσουμε μία περίπτωση πυρκαγιάς, όπως τόνισε.

Κατά συνέπεια, τοποθετήσεις που θέλουν το δίκτυο να είναι «στα όρια κατάρρευσης» είναι «τελείως ψευδείς, το δίκτυο είναι σε πολύ καλή κατάσταση και οι επιθεωρήσεις γίνονται», ξεκαθάρισε ο κ. Μισδανίτης. «Προφανώς και χρειάζεται να γίνουν περισσότερες επενδύσεις στα δίκτυα διανομής, να επιταχυνθούν τα έργα εκσυγχρονισμού δικτύων που έχουν ξεκινήσει από το 2016, να αυξηθούν οι πόροι για συντήρηση, αλλά αυτά είναι για να βελτιώσουμε περισσότερο την κατάσταση».

«Κανείς που γνωρίζει τα της ενέργειας και των ηλεκτρικών δικτύων στην Ελλάδα δεν νομίζω ότι θεωρεί πως τα δίκτυά μας είναι υπό κατάρρευση. Το αντίθετο θα έλεγα», όπως τόνισε.

Στην αρχή της συνέντευξης ο ίδιος αναφέρθηκε στην κατάσταση στην Χαλκιδική, που είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με χτες για τις βλάβες τόσο στα δίκτυα του ΔΕΔΔΗΕ (μέσης και χαμηλής τάσης) όσο και για τους πυλώνες του ΑΔΜΗΕ (υψηλής τάσης) που κατέρρευσαν, ένα πρωτοφανές γεγονός για την Ελλάδα, όπως είπε.

«Από την πλευρά του ΔΕΔΔΗΕ έχει γίνει τιτάνια προσπάθεια, πάνω από 100 συνάδελφοι και συνεργάτες βρίσκονται στην περιοχή και επισκευάζουν τις ζημιές, ενώ αντίστοιχα και τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ βρέθηκαν εκεί από την πρώτη στιγμή και έχουν καταφέρει να βρίσκονται στο τελευταίο κομμάτι της αποκατάστασης του δικτύου υψηλής τάσης». Από χτες το βράδυ το 90%-95% των καταλωτών του νομού έχει ηλεκτρικό ρεύμα, συνέχισε ο κ. Μισδανίτης, με το πρόβλημα να εντοπίζεται στην Χερσόνησο της Κασάνδρας, αλλά κατά την ενημέρωση που έχει, όπως είπε, «μέσα στο επόμενο δίωρο, νωρίς το μεσημέρι … θα καταφέρουμε να ηλεκτροδοτήσουμε και την Χερσόνησο της Κασάνδρας … μικρές βλάβες σε καταναλωτές θα εντοπίζουμε, αλλά η τροφοδότηση των καταναλωτών θα είναι στο 100%».

Διαβάστε επίσης: Χαλκιδική: Νύχτα αγωνίας χωρίς ρεύμα και νερό – Σταδιακή αποκατάσταση ηλεκτροδότησης

Πηγή: stokokkino.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter