Το δημοσίευμα της Καθημερινής με τον «περίεργο» τίτλο για Πολάκη και Ραγκούση

Το δημοσίευμα της Καθημερινής με τον «περίεργο» τίτλο για Πολάκη και Ραγκούση

Το λήμμα της Wikipedia για το τι σημαίνει clickbait είναι αρκετά επεξηγηματικό και η ανάλυση για το τι «κερδίζεις» με έναν clickbait τίτλο αρκετά αποκαλυπτική.

«Οι επικεφαλίδες των clickbait άρθρων στοχεύουν στο να εκμεταλλευτούν το «χάσμα περιέργειας» (curiosity gap), παρέχοντας στον τίτλο πληροφορίες αρκετές για να κινήσουν την περιέργεια του αναγνώστη, αλλά όχι αρκετές για να ικανοποιήσουν την περιέργειά του αν δεν κάνει κλικ στον σύνδεσμο που οδηγεί στο περιεχόμενο», αναφέρει η Wikipedia.

Όπως καταλαβαίνετε είναι πολύ εύκολο φλερτάροντας με έναν τίτλο εντυπωσιασμού, πολλές φορές να οδηγηθείς σε έναν τίτλο διαστρέβλωσης. Είτε σκόπιμα είτε κατά λάθος…

Χαρακτηριστική περίπτωση ο τρόπος που «πλάσαρε» η Καθημερινή την είδηση για τη δήλωση που έκανε ο Γιάννης Ραγκούσης σχετικά με τα στοιχεία που έδωσε ο Παύλος Πολάκης για τη Σοφία Νικολάου.

Ο τίτλος στη συγκεκριμένη είδηση δεν αναφέρει πουθενά το όνομα της Σ.Νικολάου και αυτή η «μικρή» απουσία είναι ικανή δώσει μια εντελλώς διαφορετική διάσταση στην υπόθεση.

Ο επίμαχος τίτλος: «Ραγκούσης για νέα ανάρτηση Πολάκη: Επιβεβλημένη η άμεση παρέμβαση εισαγγελέα»

Τι καταλαβαίνουμε από τον τίτλο; Πως ο νέος ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Ραγκούσης, καταφέρεται εναντίον του Παύλου Πολάκη και μάλιστα ζητά άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα.

Πάλι καλά που στη συνέχεια του δημοσιεύματος δίνονται οι απαραίτητες πληροφορίες για το τι πραγματικά έχει συμβεί.

Πηγή: koutipandoras.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter