Το διπλό πρόσωπο του καιρού: Ζέστη μέχρι την Πέμπτη, χιόνια το Σαββατοκύριακο

Το διπλό πρόσωπο του καιρού: Ζέστη μέχρι την Πέμπτη, χιόνια το Σαββατοκύριακο

Καλός και ζεστός θα είναι ο καιρός σε ολόκληρη την Ελλάδα έως και την Πέμπτη. Όμως, από την Παρασκευή και κυρίως κατά το Σαββατοκύριακο πολύ ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης αναμένεται να κατευθυνθούν προς τη χώρα μας, δια μέσου της Ουκρανίας και της Μαύρης Θάλασσας.

Αυτό, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου, θα έχει ως αποτέλεσμα τη κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας (μεγαλύτερη των δέκα βαθμών) και γενικότερα τη σημαντική επιδείνωση του καιρού.

Κίνηση των αερίων μαζών από την Τρίτη έως και την Κυριακή

Συγκεκριμένα, για τα βόρεια προάστια της Αττικής το meteo.gr αναφέρει ότι από τους 15 βαθμούς Κελσίου που θα είναι η μέγιστη θερμοκρασία για σήμερα, την προσεχή Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου, ο υδράργυρος θα παραμείνει καθηλωμένος ανάμεσα στους -1 και 0 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η χιονόπτωση στα βόρεια προάστια θα ξεκινήσει το βράδυ του Σαββάτου, με τη θερμοκρασία να πέφτει στους μηδέν βαθμούς Κελσίου.

Το meteo εκτιμά ότι οι χιονοπτώσεις στην Αττική θα συνεχιστούν τουλάχιστον έως τα ξημερώματα της Δευτέρας, 25 Φεβρουαρίου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter